Azért, hogy egy kis izgalom is legyen a salátában, a kissé pikáns rukkolával és egy kissé sós öntettel dobtuk fel ezt a könnyű, nyári fogást. Ha találsz tacohéjakat, azokban még látványosabban tálalhatod.
Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka görögdinnye kockára vágva
- 20 deka mozzarellagolyó
- 1 nagyobb darab avokádó felcsíkozva
- lime-lé, só, bors
- 20 deka garnéla
- 2 evőkanál füstös csiliszósz vagy Erős Pista
- 1 evőkanál méz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- 2 marék jégsaláta összevágva
- 1 csokor menta összevágva
Elkészítés:
A fokhagymás olajban puhítsd meg a már nem fagyott garnélákat, majd ízesítsd sóval, borssal, a mézzel és a csilivel. Az avokádót locsold meg lime-mal, sózd és borsozd, majd forgasd össze a két keveréket. Kanalazd a hideg dinnyeszeletek tetejére. Végül add hozzá a mozzarellát és egy kevés olívaolajat, balzsamecetet és a frissen összevágott mentát is.