Ez a garnéla-avokádó-görögdinnye saláta tökéletes nyári ebéd lesz

Nem kell megijedned a kombinációtól, az édes-csípős rákfalatok íze tökéletesen harmonizál az édeskés gyümölcssel, amit klasszul kísér a semleges avokádó és mozzarella.

Azért, hogy egy kis izgalom is legyen a salátában, a kissé pikáns rukkolával és egy kissé sós öntettel dobtuk fel ezt a könnyű, nyári fogást. Ha találsz tacohéjakat, azokban még látványosabban tálalhatod. 

Tacohéjakban tálalva még látványosabb.
Tacohéjakban tálalva még látványosabb.kajakiki

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka görögdinnye kockára vágva
  • 20 deka mozzarellagolyó
  • 1 nagyobb darab avokádó felcsíkozva
  • lime-lé, só, bors
  • 20 deka garnéla
  • 2 evőkanál füstös csiliszósz vagy Erős Pista
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 marék jégsaláta összevágva
  • 1 csokor menta összevágva
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymás olajban puhítsd meg a már nem fagyott garnélákat, majd ízesítsd sóval, borssal, a mézzel és a csilivel. Az avokádót locsold meg lime-mal, sózd és borsozd, majd forgasd össze a két keveréket. Kanalazd a hideg dinnyeszeletek tetejére. Végül add hozzá a mozzarellát és egy kevés olívaolajat, balzsamecetet és a frissen összevágott mentát is. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek