Csirkés panzanella – ennél mutass finomabb és egyszerűbb nyári vacsorát!

A panzanella friss zöldségekkel, kenyérrel és egy kis parmezánnal önmagában is tökéletes, a húsos változatát pedig egyszerű, nyári vacsoraként érdemes bevetned.

Ne csak a csirkében gondolkodj, ha maradt tegnapról néhány szelet sült oldalas, kacsa vagy más húsféle, ami már nem lenne elég önmagában, szeleteld csíkokra és halmozd a klassz, olasz saláta tetejére.

Fekete olíva is mehet bele.
Fekete olíva is mehet bele.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb szelet barna kenyér
  • 2 nagyobb szelet csirkemell
  • 20 deka koktélparadicsom félbevágva
  • 1 darab kígyuborka összevágva
  • só, bors, friss bazsalikom, oregánó és kakukkfű felaprítva
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • olívaolaj
  • 4 evőkanál parmezánforgács vagy reszelt parmezán ( a tetejére)
  • 0.5 darab lila hagyma vékonya felszeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Keverj el néhány kanál olívaolajat a fokhagymákkal, majd készítsd elő a zöldségeket és tedd két tányérra. Fűszerezd meg a keveréket, locsold meg balzsamecettel, az olívaolajjal és szórd meg a parmezánnal. Faszenes grillen néhány perc alatt süsd meg a kissé beolajozott, sózott, borsozott csirkemelleket és a kenyerekeket, majd ha elkészütek, vágd fel falatnyi darabokra és már el is készültél ennek az olasz kenyérsalátának a húsos változatával. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek