Ha valami izgalmasat készítenél: palacsintatorta tejszínnel és matchás krémsajttal

Ez a japán hangulatú palacsintatorta mindössze néhány összetevőből készül, és nagy konyhatündérnek sem kell lenned ahhoz, hogy összekeverd ezt az egyszerű tölteléket hozzá.

A legfonotosabb, hogy várd ki, amíg a palacsinták kihűlnek, és csak azután kezdd el tölteni. Ha igazán különlegesre szeretnéd, fehér csokis sajtkrémmel és koktélcseresznyével a tetején tálald.

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 3 darab tojás

A krémhez

  • 20 deka natúr krémsajt
  • 15 deka mascarpone
  • 2 nagy evőkanál matchapor
  • 4 nagyobb evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • felvert tejszínhab a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a tészta hozzávalóit és süsd ki a palacsintákat. (Ha úgy jobban tetszik, a zöldtea-port a tésztába is keverheted.) Amíg a palacsinták hűlnek, dolgozd el alaposan egymással a krém hozzávalóit, majd, ha kihűltek, rétegezz minden darabot az ízesített sajtkrémmel. Tejszínhabbal vagy egy kevés olvasztott, matchával elkevert fehér csokival a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek