A legfonotosabb, hogy várd ki, amíg a palacsinták kihűlnek, és csak azután kezdd el tölteni. Ha igazán különlegesre szeretnéd, fehér csokis sajtkrémmel és koktélcseresznyével a tetején tálald.
Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 3 darab tojás
A krémhez
- 20 deka natúr krémsajt
- 15 deka mascarpone
- 2 nagy evőkanál matchapor
- 4 nagyobb evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- felvert tejszínhab a tetejére
Elkészítés:
Dolgozd össze a tészta hozzávalóit és süsd ki a palacsintákat. (Ha úgy jobban tetszik, a zöldtea-port a tésztába is keverheted.) Amíg a palacsinták hűlnek, dolgozd el alaposan egymással a krém hozzávalóit, majd, ha kihűltek, rétegezz minden darabot az ízesített sajtkrémmel. Tejszínhabbal vagy egy kevés olvasztott, matchával elkevert fehér csokival a tetején a legfinomabb.