Megúszós és isteni: palacsintatorta flódnihangulatban

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

Ha nyáron nem kapcsolnád be a sütőt, és nem foglalkoznál bonyolult desszertekkel, ezt a pofonegyszerű változatot dobd össze a családnak.

Így készül.
Így készül.Fotó: nobtis

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab tojás

A töltelékhez

  • 5 darab alma lereszelve (nagyobb lyukú reszelőn)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 deci fehérbor
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 0.5 bögre darált mák
  • 0.5 bögre darált dió
  • 0.5 bögre méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kis kanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan keverd el, majd süsd ki a palacsintákat. 

Az almát forgasd meg a keményítőben, majd puhítsd meg a bor és vaj keverékén a citrommal, fahéjjal és cukorral. A rétegezés nagyon egyszerű lesz: egy almás után jöjjön egy mézes-mákos, majd egy mézes-diós réteg, ameddig a töltelék és a palacsinták el nem fogynak. Jól illik a tetejére egy tejszín-étcsoki keverékéből készült ganache.

Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából

Még több recept

Fűszeresen, aszalt gyümölcsökkel készült nálunk ez az ünnepi sajtkrém

Ha egy klassz előételt vagy izgalmas vendégvárót készítenél a ünnepekre, próbáld ki ezt a sajtos mártogatóst, ami akkor a legfinomabb, ha pirított fenyőmaggal tálalod.

november25., 06:24

Különleges kéksajtos-diós palacsinta, ha valami könnyűt, de izgalmasat ennél

A mellé kínált salátához néhány szárzellert keverj el almával, és fehérborecetes, mézes öntetet készíts a tetejére!

március27., 06:00

A grillezett kecskesajt bogyós gyümölcsökkel tökéletes ünnepi előétel

Ha a kecskesajt túl aromás neked, akár halloumival is készítheted ezt a fogást. Érdemes előételként tálalnod a karácsonyi vacsora indításaképp, nyáron pedig frissen grillezett gyümölcsökkel kerüljön a tányérra.

november27., 06:04

Imádjuk a vörösáfonya-szószt, és most megmutatjuk, milyen egyszerűen elkészítheted

A tengerentúlon hálaadás és karácsony környékén is feltálalnak belőle egy adagot, és nem is teszik rosszul, mert a legegyszerűbb húsok, fasírtok, húskenyér mellett remek. Inkább az a furcsa, ha nem válik a hétköznapi fogások részévé ez a klassz, pikáns gyümölcsragu, ami akár egy adag krumplipürét és sertésszeletet különlegessé varázsol. Ha találsz friss mentát, tálaláskor abból szórj a tetejére.

november27., 06:04

Zabpehelylisztből is finom: paprikás palacsinta fokhagymás-zöldfűszeres ricottával töltve

Akár a lassan felszívódó zabpehelylisztből is elkészítheted ezt a sós palacsintát, ami a tetejére szórt füstölt paprikával lesz a legfinomabb. Ha szereted a csípőset és a mexikói hangulatot, a ricottához csilit, köményt és egy kevés kukoricát is adj!

március29., 06:00

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.