Megúszós és isteni: palacsintatorta flódnihangulatban

Ezt a finomságot egy kicsit egyszerűbb összedobni, mint a flódnit, az íze pedig nagyon is hasonlít hozzá.

Ha nyáron nem kapcsolnád be a sütőt, és nem foglalkoznál bonyolult desszertekkel, ezt a pofonegyszerű változatot dobd össze a családnak.

Így készül.
Így készül.Fotó: nobtis

Hozzávalók:

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 1 mokkáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 darab tojás

A töltelékhez

  • 5 darab alma lereszelve (nagyobb lyukú reszelőn)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 deci fehérbor
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 0.5 bögre darált mák
  • 0.5 bögre darált dió
  • 0.5 bögre méz
  • 3 evőkanál cukor
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1 kis kanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan keverd el, majd süsd ki a palacsintákat. 

Az almát forgasd meg a keményítőben, majd puhítsd meg a bor és vaj keverékén a citrommal, fahéjjal és cukorral. A rétegezés nagyon egyszerű lesz: egy almás után jöjjön egy mézes-mákos, majd egy mézes-diós réteg, ameddig a töltelék és a palacsinták el nem fogynak. Jól illik a tetejére egy tejszín-étcsoki keverékéből készült ganache.

Tökéletes palacsintát akarsz? Itt a 8 legjobb recept a nemzetközi palacsintanap alkalmából

Még több recept

Itt a szezon: csokoládés-körtés torta egyszerűen

Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.

2020. szeptember5., 06:04

Ez a klassz almás-tormás hússaláta nálunk párolt karalábéval lett még finomabb

Ha tavasz, akkor karalábé, és ebben az időszakban nagyon is igyekszünk a legtöbb fogásba belecsempészni. Szeretjük töltve, főzelékben és akár ebbe a hússalátába keverve is.

május7., 10:44

Készítsd a zöldségfasírtot karalábéval, mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Akár burgonyapüré mellett, de pitával töltve, zöldségekkel és joghurttal is remek ez a fasírt. Ha épp azon gondolkodsz, hogy kevesebb húst ennél, mindenképpen adj neki egy esélyt.

május5., 12:52

Az amerikai palacsintád még finomabb lesz egy vékony szelet ananásszal

A palacsinta hagyományos formában is finom, de remek almával és még akár baconnel is. Ha te is ananászrajongó vagy, kóstold egy-egy vékony szelettel a közepén, majd tálald juharsziruppal vagy sós karamellszósszal.

február12., 06:04

Palacsinta édesburgonyából? Egy adag sós karamellszósz lesz a legfinomabb mellette

Ha már kóstoltad az amerikai változatot, az almásat, a sósat és a fűszereset, itt az ideje, hogy az édesburgonyás változatnak is adj egy esélyt. Juharsziruppal, sós vajjal és pekándióval a legfinomabb.

március26., 12:52

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.