A tetején a mascarponeréteg és a pirított mandulaszeletek teszik igazán vendég- és Instagram-baráttá ezt az édességet. Nyugodtan tálald egy grillvacsora után, csak arra figyelj, hogy ha nem fogyasztjátok el az elkészítés után néhány órán belül, akkor egy műanyag fóliába burkold bele alaposan, mert másképp kiszárad.
Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 mokkáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 3 darab tojás
A töltelékhez
- 25 deka túró
- 1 evőkanál amaretto
- 5 evőkanál cukor
- 1 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
- 25 deka natúr krémsajt
- 1 kis üveg málnalekvár
- a tetejére mascarpone, málnaszemek és mandula
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverd el alaposan és süss belőle kisebb palacsintákat. A krémhez a lekváron kívül minden hozzávalót dolgozz el alaposan egymással. Rétegezd a palacsinákat: az egyikre málnalekvár kerüljön, a másikra túrós réteg. A tetejét tejszínes krémsajttal vagy tejszínhabbal, málnával és mandulaszeletekkel díszítheted. Málna helyett epres változatban is készítheted.