Ne hallgass ránk, reszeld rá a kedvenc sajtod, a mozzarella-grana padano csak egy a millió lehetőség közül.
Házi széles metélttel is remek.luchezar
Hozzávalók
- 2 bögre durumpenne
- 15 deka tonhal (konzerv vagy frissen sült)
- 1 kisebb darab cukkini felkockázva
- 10 deka mozzarellagolyó
- 5 deka reszelt grana padano sajt
- néhány levél friss citromfű összevágva
- ízlés szerint só és frissen tört rózsabors
- 2 evőkanál zöld olívabogyó
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 5 darab aszalt paradicsom felkockázva
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, közben a forró olajra dobd a fokhagymát és a cukkinikockákat. Öt perc után le is veheted a tűzről, majd add hozzá a tonhalat, a tésztát és sorban a többi hozzávalót. Langyosan a legfinomabb.