A bográcsos egyik legfinomabb változata: vörösboros pörkölt vargányával

Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.

Ez a recept megérdemel egy frissen sült, kovásszal készült kenyeret, házi nokedlit és friss kovászos uborkát. Az elkészülés ideje a hús fajtátjától, az állat korától is függ, így érdemes olyamatosan csekkolnod, hogyan halad a puhulás. 

Többféle húsból finom.
Többféle húsból finom.GMVozd

Hozzávalók

  • 1 nagyobb evőkanál mangalicazsír
  • 1 kiló vaddisznócomb felkockázva
  • 2 nagyobb darab vöröshagyma
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint fűszerpaprika, borókabogyó, só és bors
  • 1.5 deci vörösbor
  • 3 darab paradicsom meghámozva
  • 1 kisebb darab paprika
  • 1 bögre vargányagomba összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd a forró zsíron üvegesre a hagymát, majd ha ezzel megvagy, mehet a keverékbe a hús is, amit fehéredésig süss a zsiradékon. Ezek után jöhet az összes többi zöldség és az ízesítők, majd öntsd fel a borral és főzd legalább 2 órát át úgy, hogy közben aláöntesz egy kevés vizet, amikor elfőni látszik a leve. Ha a hús megpuhult, add hozzá a gombát, és még 10 percet főzd azzal is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek