Ez a recept megérdemel egy frissen sült, kovásszal készült kenyeret, házi nokedlit és friss kovászos uborkát. Az elkészülés ideje a hús fajtátjától, az állat korától is függ, így érdemes olyamatosan csekkolnod, hogyan halad a puhulás.
Hozzávalók
- 1 nagyobb evőkanál mangalicazsír
- 1 kiló vaddisznócomb felkockázva
- 2 nagyobb darab vöröshagyma
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- ízlés szerint fűszerpaprika, borókabogyó, só és bors
- 1.5 deci vörösbor
- 3 darab paradicsom meghámozva
- 1 kisebb darab paprika
- 1 bögre vargányagomba összevágva
Elkészítés:
Pirítsd a forró zsíron üvegesre a hagymát, majd ha ezzel megvagy, mehet a keverékbe a hús is, amit fehéredésig süss a zsiradékon. Ezek után jöhet az összes többi zöldség és az ízesítők, majd öntsd fel a borral és főzd legalább 2 órát át úgy, hogy közben aláöntesz egy kevés vizet, amikor elfőni látszik a leve. Ha a hús megpuhult, add hozzá a gombát, és még 10 percet főzd azzal is.