A szarvasgomba és az azzal ízesített olaj elsőre elég speciális hozzávalónak számít, mégis rengetegféleképpen felhasználható. Mehet belőle egy kevés a krémlevesek tetejére, friss házi tésztára borssal és parmezánnal, de egy adag vaníliafagyit is sokkal különlegesebbé tesz.
Hozzávalók 6 adaghoz
- 3 evőkanál szarvasgombás olaj
- 3 evőkanál liszt
- 20 deka vaj
- 1 nagyobb mokkáskanál só
- 1 teáskanál instant kávépor
- 3 darab tojás
- 3 darab tojássárgája
- 0.5 bögre cukor
Elkészítés:
A tojásokat habosítsd a cukorral legalább 5 percen át, közben a vajat a csokival kis lángon olvaszd össze. Ha utóbbival megvagy, mehet a keverékbe a só és a kávépor is.
Dolgozd össze a tojásokkal a lisztet, olajat és a csokis keveréket, majd töltsd kivajazott, kakaóval alaposan megszórt szufléformákba a keveréket. 200 fokos sütőben 12 percet adj nekik, majd pihentesd egy kicsit és tedd tányérokra. 6 kisebb adag lesz belőle.