Még egy csokis érdekesség, ami a szarvasgombától lesz igazán finom

Nem elég, hogy az íze jóval izgalmasabb lesz, elkészíteni sem ördöngösség ezt a klassz fogást, ami arra is tökéletes, hogy a vendégeket meglepd egy gasztrokülönlegességgel. Ha egy kevés gránátalmás ragut is készítesz mellé, még izgalmasabb lesz a végeredmény.

A szarvasgomba és az azzal ízesített olaj elsőre elég speciális hozzávalónak számít, mégis rengetegféleképpen felhasználható. Mehet belőle egy kevés a krémlevesek tetejére, friss házi tésztára borssal és parmezánnal, de egy adag vaníliafagyit is sokkal különlegesebbé tesz.

Villámgyorsan elkészül.
Villámgyorsan elkészül.Funwithfood

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 3 evőkanál szarvasgombás olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 deka vaj
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 1 teáskanál instant kávépor
  • 3 darab tojás
  • 3 darab tojássárgája
  • 0.5 bögre cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat habosítsd a cukorral legalább 5 percen át, közben a vajat a csokival kis lángon olvaszd össze. Ha utóbbival megvagy, mehet a keverékbe a só és a kávépor is.

Dolgozd össze a tojásokkal a lisztet, olajat és a csokis keveréket, majd töltsd kivajazott, kakaóval alaposan megszórt szufléformákba a keveréket. 200 fokos sütőben 12 percet adj nekik, majd pihentesd egy kicsit és tedd tányérokra. 6 kisebb adag lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek