A magvaktól és a gyümölcstől igazán tartalmas lesz, így simán kivált egy nyári vacsorát. Ha mégis köretként készítenéd, kacsát vagy csirkét süss a különlegesség mellé.
Egyszerűbb változatban prosciuttoszeletekkel készítsd.Freja Solberg
Hozzávalók 2 adaghoz
A salátához
- 1 nagy darab avokádó felszeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 deka mozzarellagolyó
- 1 marék pirított fenyőmag
- 0.5 darab uborka felckockázva
- 2 darab banán felkarikázva
- 2 marék rukkola
- 2 kisebb szelet csirkemell sózva és borsozva
- 2 evőkanál fekete olíva
Az öntethez
- 1 teáskanál méz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- ízlés szerint színesbors-keverék, zsálya és só
Elkészítés:
A beolajozott csirkét és avokádót grillezd meg, majd tálald két tányéron a többi hozzávalóval együtt. Az öntet alapanyagait jól rázd össze, és ezt tálald a salátád tetején.