Ha nem vadulnál a mentával, snidling és petrezselyem is tökéletes helyette, ha pedig még tartalmasabbá tennéd, a legvégén egy adag sült fokhagymás bulgurral tálald. A lényeg, hogy legyen benne minden kedvenced, és hogy a májat éppen akkor és egy kicsivel sem később vedd le a tűzről, amikor már megfelelően átsült.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 bögre friss zöldborsó
- 1 kisebb csokor menta a tálaláshoz
- 0.5 kiló csirkemáj
- só, bors és majoránna
- 1 kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál puha vaj
- 1.5 deci tejszín (elhagyható)
Elkészítés:
Dobj a forró zsiradékok keverékére a májon, tejszínen és a borsón kívül minden hozzávalót, ízesítsd, majd puhítsd fedő alatt 10 percet. (Ha szükséges, egy kis vizet is önts alá.) Ha ezzel megvagy, a kimaradt alapanyagok is mehetnek a tálba, azok is főjenek maximum 10 percen át a májdarabok méretétől függően. Ha túl sok levet engedett, egy teáskanál kevés vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítheted be a legvégén. Bulgurral, tészta vagy zellerpüré tetején, de párolt, fűszeres cékla és fehérrépacsipsszel is finom.