Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

Ha nem vadulnál a mentával, snidling és petrezselyem is tökéletes helyette, ha pedig még tartalmasabbá tennéd, a legvégén egy adag sült fokhagymás bulgurral tálald. A lényeg, hogy legyen benne minden kedvenced, és hogy a májat éppen akkor és egy kicsivel sem később vedd le a tűzről, amikor már megfelelően átsült.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre friss zöldborsó
  • 1 kisebb csokor menta a tálaláshoz
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • só, bors és majoránna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dobj a forró zsiradékok keverékére a májon, tejszínen és a borsón kívül minden hozzávalót, ízesítsd, majd puhítsd fedő alatt 10 percet. (Ha szükséges, egy kis vizet is önts alá.) Ha ezzel megvagy, a kimaradt alapanyagok is mehetnek a tálba, azok is főjenek maximum 10 percen át a májdarabok méretétől függően. Ha túl sok levet engedett, egy teáskanál kevés vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítheted be a legvégén. Bulgurral, tészta vagy zellerpüré tetején, de párolt, fűszeres cékla és fehérrépacsipsszel is finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek