Levendulás-citromos linzer – ezért érdemes rászokni az ötórai teázásra

Rendszeres gondozás mellett egy levendulabokor akár 20-25 évig is élhet, és különösebben nagy odafigyelést sem igényel, így ha van egy kis kerted, nagyon érdemes adni neki egy esélyt.

Igazi elegáns aprósütemény lesz a rövid konyhai tüsténkedés vége, ami egy kevés marcipánkrémmel összeragasztva vendégvárónak is tökéletes. Ha épp van otthon friss levendulaszörp, a hozzá kínált limonádékba is csempéssz egy keveset belőle!

Egy kevés marcipánkrémmel ragaszd össze.
Egy kevés marcipánkrémmel ragaszd össze.Alleko

Hozzávalók

  • 1 evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
  • 1 kávéskanál
  • 5 deka porcukor
  • 20 deka hideg vaj felkockázva
  • 35 deka liszt
  • 2 nagy evőkanál levendulaszörp
  • 0.5 darab biocitrom héja és pár csepp citromlé
  • 1 nagyobb darab tojás sárgája
  • esetleg néhány evőkanál hideg víz
Recept idők

Elkészítés:

Egy robotgépben dolgozd tésztává a hozzávalókat, és pihentesd a hűtőben legalább negyedórán át. Ha ezzel megvagy, nyújtsd ki, szaggasd tetszőleges formákra, és még hidegen tedd a forró sütőbe, ahol úgy 10 perc alatt meg is sülnek majd.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek