Ez a lime-os-levendulás fehércsoki-fagylalt pont jó lesz, ha valami izgalmasat készítenél

A levendulának épp szezonja van, és ha te is minél többféle édességbe belecsempésznéd, már mutatjuk is, melyik fagyiban érdemes kipróbálnod belőle egy keveset.

Nem kell a levendulából sok – nem az a cél, hogy egy erős, markáns ízt adjon a desszertnek, annyi épp elég belőle, amitől klassz virágos, nyári hangulata lesz.

Meleg, szilvalekváros-levendulás szósszal a legfinomabb.
Meleg, szilvalekváros-levendulás szósszal a legfinomabb.Anantaradhika

Hozzávalók

  • 1 darab biolime héja és leve
  • 1 nagy evőkanál levendulavirág kissé összetörve
  • 4 deci zsíros habtejszín
  • 1 tubus sűrített tej (legalább 17 deka)
  • 5 deka fehér csoki apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a habtejszínt, majd a sűrített tejet dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Végül forgasd össze a két keveréket, és ha nincs fagyigéped, tedd egy olyan tálba, amiben hűlés közben 1-2 óránként (legalább háromszor) keverni tudsz rajta egyet egy kézi mixerrel. Ezzel az alappal máskor akár citromos-bodzás ízben is készíhetsz fagyit. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek