Nem kell a levendulából sok – nem az a cél, hogy egy erős, markáns ízt adjon a desszertnek, annyi épp elég belőle, amitől klassz virágos, nyári hangulata lesz.
Meleg, szilvalekváros-levendulás szósszal a legfinomabb.Anantaradhika
Hozzávalók
- 1 darab biolime héja és leve
- 1 nagy evőkanál levendulavirág kissé összetörve
- 4 deci zsíros habtejszín
- 1 tubus sűrített tej (legalább 17 deka)
- 5 deka fehér csoki apróra vágva
Elkészítés:
Verd fel a habtejszínt, majd a sűrített tejet dolgozd el alaposan a többi hozzávalóval. Végül forgasd össze a két keveréket, és ha nincs fagyigéped, tedd egy olyan tálba, amiben hűlés közben 1-2 óránként (legalább háromszor) keverni tudsz rajta egyet egy kézi mixerrel. Ezzel az alappal máskor akár citromos-bodzás ízben is készíhetsz fagyit.