A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

Nem kell a sütőt beindítanod nyáron, főleg, ha ennyi klassz sajttorta van, amik hidegen is ennyire finomak. Ha mangóval már meguntad, dobd össze az ananászos-kókuszos vagy a banános-lime-os változatot!

Egyszemélyes adagokban vagy kisebb tortaformában is készítheted.
Egyszemélyes adagokban vagy kisebb tortaformában is készítheted.ArisSu

Hozzávalók

  • 18 deka (mézes) keksz
  • 8 deka vaj
  • 2 nagyobb darab friss mangó felkockázva
  • 1 deci mangószirup
  • 3 doboz krémsajt
  • 2 deci felvert tejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó expressz zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet dolgozd össze a vajjal, és nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. A krémhez csak dolgozd el egy habverővel az összes kimaradt hozzávalót, öntsd a kekszes réteg tetejére, és pihentesd az egészet a hűtőben legalább egy órán keresztül. Ha a mangó jobban tetszik a tetején, egy kis vajban, kurkumával és cukorral készíts forró gyümölcsragut a szeletekre. 

Sajtkrémteszt: melyik a legjobb? Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fehércsoki-rajongók, tegyetek félre egy táblával ehhez a sajttortához!

Nálunk fekete ribizlivel készült ez a fehér csokis sajttorta, de talán már mondanunk sem kell, hogy fahéjban puhított almakockákkal, karamellás körtével, savanykás meggyfalatokkal és matchaporral is tökéletes.

2020. július9., 06:04

Ez a mandulás-parmezános sajtkrém zöldségek és kekszfalatok mellé is jól illik

Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.

2020. december4., 06:08

Szerecsendiós-vaníliás narancsos sajttorta – a hideg és meleg napokon is tökéletes hétvégi desszert

A sajttortával nem lehet tévedni, és ha már unod a jól ismert változatokat, készítsd el ezt a fűszereset. A délutáni cappuccinód mellé nincs is tökéletesebb kísérő.

2021. március4., 10:59

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Cukormentes kekszekkel is készítheted ezt a meggyes sajttortapohárkrémet

Ha egy kevés máklikőr is akad otthon, abból is adj egy keveset ehhez a klassz, meggyes desszerthez, ami semmit sem veszít az élvezeti értékéből akkor sem, ha fagyasztott gyümölcsökből készül.

2021. január17., 06:04

Expressz sajttorta falatok – buliba és otthoni nassként is bevetheted

Gyors és a sajttorta ízvilágát idézi, de vannak még érveink: nem kell szeletelni, 4 összetevő az egész, a buliba pedig mindenki kókuszgolyót és pogácsát fog vinni, vagyis nálad lesznek a legmenőbb falatkák.

2020. május30., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek