A sajttorta mangóval igazi nyári különlegesség – ezt a változatot sütni sem kell

A sajttorta? Jó! A mangó! Jó! A hús? Jó! – mondaná  erre a Jóbarátokból Joey, ám mi most a darált marhát kihagytuk, és anélkül is egész jó ez a nyári torta, aminek az alapjaként egyszerű, mézes kekszet használtunk.

Nem kell a sütőt beindítanod nyáron, főleg, ha ennyi klassz sajttorta van, amik hidegen is ennyire finomak. Ha mangóval már meguntad, dobd össze az ananászos-kókuszos vagy a banános-lime-os változatot!

Egyszemélyes adagokban vagy kisebb tortaformában is készítheted.
Egyszemélyes adagokban vagy kisebb tortaformában is készítheted.ArisSu

Hozzávalók

  • 18 deka (mézes) keksz
  • 8 deka vaj
  • 2 nagyobb darab friss mangó felkockázva
  • 1 deci mangószirup
  • 3 doboz krémsajt
  • 2 deci felvert tejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó expressz zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet dolgozd össze a vajjal, és nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. A krémhez csak dolgozd el egy habverővel az összes kimaradt hozzávalót, öntsd a kekszes réteg tetejére, és pihentesd az egészet a hűtőben legalább egy órán keresztül. Ha a mangó jobban tetszik a tetején, egy kis vajban, kurkumával és cukorral készíts forró gyümölcsragut a szeletekre. 

kapcsolódó Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?
Sajtkrémteszt: melyik a legjobb?

Nyolc sajtkrémet kóstoltunk, de minek? A végeredményen egyikünk sem lepődött meg. Azon azért igen, hogy milyen rémségeket lehet kapni ezen a néven.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Baileys-sajttorta sütés nélkül – nyáron gyógyszer, télen orvosság, és még más érveink is vannak

Minden évszakban klassz egy ilyen desszert, amit a hideg napokon édes sütőtökraguval, nyáron egy gyors gyömbéres limonádéval egészíthetsz ki. Pillanatok alatt elkészül, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Minden okod megvan tehát arra, hogy megments egy pohár krémlikőrt és meglepd a család felnőtt tagjait ezzel a klassz desszerttel.

2020. július8., 06:04

A sajttorta és a brownie találkozásából csak egy még náluk is finomabb végeredmény születhet!

Mivel mindkettőt imádjuk, nem mulasztottuk el kipróbálni a két süti kombinációját, és nem is bántuk meg. Ha egy kevés áfonya is kerül bele, legalább azzal vigasztalhatod magad, hogy volt benne egy adag vitamin is. A bogyós gyümölcsök mellett az ananász is nagyon jól illik hozzá.

2020. október28., 06:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Cukormentes kekszekkel is készítheted ezt a meggyes sajttortapohárkrémet

Ha egy kevés máklikőr is akad otthon, abból is adj egy keveset ehhez a klassz, meggyes desszerthez, ami semmit sem veszít az élvezeti értékéből akkor sem, ha fagyasztott gyümölcsökből készül.

2021. január17., 06:04

Mustra