A kaprot nemcsak a nagymamád tette a kovászos uborkába, de már az ókori egyiptomiak is használták. Nem elsősorban fűszernövényként, inkább nyugtató gyógyszerként és afrodiziákumként tekintettek rá. Később, a középkorban állítólag szokás volt a házak bejárata fölé és a csecsemők bölcsőjének környékére kaprot tenni, ami így elűzte a boszorkányokat és mindenféle rossz szellemet. Neked nem muszáj erre pazarolnod a friss kaprot, akár a rakott krumpliba vagy egy klassz lazacos mártogatósba is teheted.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes kapros mártást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.
Ha van otthon egy bögre zöldborsó, abból is adj ehhez a friss tavaszi karalábéleveshez, ami nemcsak kalóriaszegény, de vitaminokban is kifejezetten gazdag.
Ha épp valami izgalmas vega fogáson töröd a fejed, szerintünk ennek a túrófasírtnak az elkészítésével üsd el az időt.
Szeretjük a rakott krumplit, ahogy azt is, ha ismerős fogásainkról kiderül, hogy egy kis csavarral még finomabbak lehetnek. A rakott krumpli nyári változata egy kevés grillezett sajttal vagy csirkemellel a legtökéletesebb.
Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári zöldbableves, de anélkül is remek és könnyű étel a forró napokon.