Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

Hasznos zsírok, sok vitamin, vízhajtó petrezselyem és egy kevés szénhidrát került ebbe a fogásba, ami nálunk ezúttal teljes kiőrlésű tésztával készült.

Durum- és teljes kiőrlésű tésztával is készülhet.
Durum- és teljes kiőrlésű tésztával is készülhet.omersukrugoksu

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 deka parmezán lereszelve
  • 2 bögre bármilyen teljes kiőrlésű tészta
  • só, kakukkfű, bazsalikom és frissen őrölt bors
  • 3 nagyobb darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 nagyobb darab avokádó felszeletelve
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fohagyma összetörve
  • 2 nagy evőkanál pirított fenyőmag
  • 1 marék rukkola
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni sós vízben, majd amíg fő, locsold meg a paradicsomokat jó alaposan balzsamecettel, és fűszerezd is a falatokat. Ha a tészta elkészült, locsold meg egy kevés olívaolajjal, add hozzá a fokhagymát is, és ha langyosra hűlt, forgasd össze minden hozzávalóval. A tetejét pirított fenyőmaggal díszítsd. 

Ha kiadósabbra szeretnéd, grillezett csirkemellcsíkokkal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek