Ha hús mellé készíted, köretnek egy nagy adag mentás-snidlinges bulgurt tálalj uborkával és koktélparadicsommal.
Hozzávalók 2 személyre
A csirkéhez
- 40 deka csirkecombfilé
- 1 közepes pohár görgög joghurt
- 4 gerezd fokhagyma összetörve
- 0.5 darab biocitrom héja
- ízlés szerint só és zöld bors összetörve
- 1 evőkanál méz
A mártogatóshoz
- 1 pohár görög johurt
- 1 nagy csokor menta apróra vágva
- ízlés szerint só, fehér bors
- 2 nagy evőkanál túró vagy juhtúró
Elkészítés:
A csirkét vágd falatnyi kockákra, majd keverd el gymással a joghurtot, a fokhagymát, a mézet és a fűszereket. Ebben pihenjenek a húsfalatok legalább egy órán át, majd süsd meg őket nyárson vagy nagyobb darabokban a grillen. Ha nyársra húzod, az ananász és a kaliforniai paprika is nagyon jól áll neki.
Keverd el egymással a mártogatós hozzávalóit, és tálald a frissen sült húsok mellett egy egyszerű jégsalátából, snidlingből és mézes-fahéjas grillezett paradicsomból álló körettel.