Fűszeres csirke mentás mártogatóssal – ismerős, mégis nagyon izgalmas és könnyű fogás

Ezt a mentás öntetet egyszerű zöldségek mellett is bevetheted, de akár juhtúróval töltött palacsinta mellé kínálva is remek.

Ha hús mellé készíted, köretnek egy nagy adag mentás-snidlinges bulgurt tálalj uborkával és koktélparadicsommal.

Juhtúróval a legfinomabb.
Juhtúróval a legfinomabb.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

A csirkéhez

  • 40 deka csirkecombfilé
  • 1 közepes pohár görgög joghurt
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • ízlés szerint só és zöld bors összetörve
  • 1 evőkanál méz

A mártogatóshoz

  • 1 pohár görög johurt
  • 1 nagy csokor menta apróra vágva
  • ízlés szerint só, fehér bors
  • 2 nagy evőkanál túró vagy juhtúró
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd falatnyi kockákra, majd keverd el gymással a joghurtot, a fokhagymát, a mézet és a fűszereket. Ebben pihenjenek a húsfalatok legalább egy órán át, majd süsd meg őket nyárson vagy nagyobb darabokban a grillen. Ha nyársra húzod, az ananász és a kaliforniai paprika is nagyon jól áll neki. 

Keverd el egymással a mártogatós hozzávalóit, és tálald a frissen sült húsok mellett egy egyszerű jégsalátából, snidlingből és mézes-fahéjas grillezett paradicsomból álló körettel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek