Kapros lazac dip – használd ki a friss fűszernövények szezonját!

Reggelire, könnyű vacsorához vagy vendégváró előételként is tálalhatod ezt az érdekes fogást, amit most a szezonban igazán friss kaporral tudsz elkészíteni.

Ez a dip egy egyszerű pirítósszeleten a legfinomabb, de a hagyományos tortillacsipszeket is klasszul feldobja. És ami a legfontosabb: mindenféle hallal, akár az olajosakkal is működik a recept.

Kapribogyó is kerülhet bele, ha épp van otthon.
Kapribogyó is kerülhet bele, ha épp van otthon.I_rinka

Hozzávalók

  • 1 csokor kapor összevágva
  • 15 deka füstöltlazac-szelet
  • 1 darab csemegeuborka
  • 1 doboz natúr krémsajt (min. 20 deka)
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Dobj minden hozzávalót egy aprítógépbe vagy turmixba, majd keverd az egészet krémesre. Frissen tálald, néhány kis szeletekre vágott citrommal és egy kevés frissen összetört rózsaborssal a tetején. Ha van otthon kapribogyó, aból is jól illik belőle egy nagyobb evőkanálnyi. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek