Ha még gazdagabb salátát szeretnél, amit akár egy vega vacsoraként is tálalhatsz, keverj hozzá alaplében puhított kuszkuszt és néhány szelet fahéjjal grillezett padlizsánt.
A mazsolát aszalt barackkal is helyettesítheted.martinrlee
Hozzávalók 2 személyre
A salátához
- 30 deka főtt csicseriborsó (konzerv is lehet)
- 1 kisebb csésze aranymazsola
- 1 nagy csokor friss menta apróra vágva
- 1 darab kígyóuborka felkockázva
- 1 csésze szárított paradicsom felkockázva
- 1 csésze fekete olíva
Az öntethez
- 1 evőkanál méz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
- 3 evőkanál szójaszósz
- ízlés szerint szerecsendió, fahéj, koriander, római kömény
Elkészítés:
Csak a saláta előkészítésével lesz majd dolgod, ha ezzel megvagy, nincs más teendőd, csak egy nagy tálba halmozi a hozzávalókat, majd az alaposan elkevert, összerázott öntettel meglocsolni az egészet.