Ha szeretted mentával, legközelebb rumos-kakaós változatban is próbáld ki a krémet, amibe – ha épp van otthon, az aszaltmeggy-darabok is jól illenek.
Hozzávalók
A tortához
- 5 nagyobb darab puha avokádó
- 1 kisebb csokor friss menta apróra vágva (elhagyható)
- 0.5 deci mentaszirup
- 20 deka összetört Oreo keksz
- 4 nagy evőkanál puha kókuszzsír
- 1 mokkáskanál só
- 4 evőkanál porcukor
- 1 darab biolime leve és héja
A tetejére (elhagyható)
- 1 teáskanál presszókávé
- 1 tábla vegán étcsoki
- 1 deci tejszín
Elkészítés:
Olvaszd fel a kókuszzsírt és az egyik felét add a kekszekhez, majd nyomkodd az egészet egy kis tortaforma aljára és tedd a hűtőbe.
A zsiradék másik felét öntsd egy aprítógépbe, és a süti összes többi hozzávalójával alaposan dolgozd el. Ha ezzel megvagy, kanalazd a tészta tetejére és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Az öntethez elég összeolvasztanod vízgőz fölött a hozzávalókat, és tálaláskor meglocsolnod vele a sütit. Ha nincs kéznél hozzá vegán csoki, kakaóporral, kókuszreszelékkel és liofilizált gyümölcsökkel is szuper. Ha kevésbé avokádósan szeretnéd, és nem ragaszkodsz a vegán opcióhoz, egy adag konzervkókusztejet és egy expressz zselatint is adj a krémhez.