Mentás nyers vegán torta avokádóval és kávés csokiöntettel

Érdemes néha vegán változatra cserélned a desszerteket: ezek a klassz édességek a legtöbbször tele vannak vitaminnal, magvakkal, gyümölcsökkel és természetes édesítőkkel.

Ha szeretted mentával, legközelebb rumos-kakaós változatban is próbáld ki a krémet, amibe – ha épp van otthon, az aszaltmeggy-darabok is jól illenek.

Hozzávalók

A tortához

  • 5 nagyobb darab puha avokádó
  • 1 kisebb csokor friss menta apróra vágva (elhagyható)
  • 0.5 deci mentaszirup
  • 20 deka összetört Oreo keksz
  • 4 nagy evőkanál puha kókuszzsír
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 darab biolime leve és héja

A tetejére (elhagyható)

  • 1 teáskanál presszókávé
  • 1 tábla vegán étcsoki
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a kókuszzsírt és az egyik felét add a kekszekhez, majd nyomkodd az egészet egy kis tortaforma aljára és tedd a hűtőbe. 

A zsiradék másik felét öntsd egy aprítógépbe, és a süti összes többi hozzávalójával alaposan dolgozd el. Ha ezzel megvagy, kanalazd a tészta tetejére és tedd a hűtőbe legalább egy órára. 

Az öntethez elég összeolvasztanod vízgőz fölött a hozzávalókat, és tálaláskor meglocsolnod vele a sütit. Ha nincs kéznél hozzá vegán csoki, kakaóporral, kókuszreszelékkel és liofilizált gyümölcsökkel is szuper. Ha kevésbé avokádósan szeretnéd, és nem ragaszkodsz a vegán opcióhoz, egy adag konzervkókusztejet és egy expressz zselatint is adj a krémhez. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek