Tökéletes finomság a vendégek lenyűgözésére, de akár tortaként is készítheted olyanoknak, akik imádják a kávét és a banános sütiket. Ha torta lesz belőle, különleges tortadarával díszítsd a tetejét és a széleit.

Hozzávalók
A tésztához
- 2 darab tojás szétválasztva
- 12 deka porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez
- 1 nagy adag presszókávé
- 0.5 deci kávélikőr
- 1 nagyobb doboz natúr sajtkrém (min. 20 dekás)
- 1 nagy doboz mascarpone
- 2 darab banán összevágva
- 4 nagy evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint édesítő)
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1.5 deci tejszínből felvert tejszínhab
A tetejére
- jó minőségű étcsokoládé-forgácsok
A krém és a tészta közé
- 5 evőkanál banánlekvár (elhagyható)
Elkészítés:
Verd fel a tojások fehérjét, majd a sárgáját a cukorral keverd el. A tészta alapanyagait óvatosan forgasd össze, és ha ezzel megvagy, süsd készre 180 fokon, tűpróbáig.
Közben a krém összes alapanyagát dolgozd el jól egy villával – nem baj, ha banánkockák is maradnak benne.
Ha a tészta kihűlt, kend meg a lekvárral, arra mehet a krém, legvégül pedig a csokoládéforgácsok. Jót tesz neki néhány óra a hűtőben.