Barna kenyérrel és kaláccsal is jól működik ez a változat, és az sem baj, ha már néhány naposak a péksütemények, a sütőben úgyis tökéletesen ropogósra pirulnak majd.
Hozzávalók
- 2 nagy evőkanál fekete olíva apróra vágva
- 2 bögre vargánya és barna csiperke keveréke (bármilyen fajtából készítheted)
- ízlés szerint só, bors, oregánó
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 evőkanál étolaj
- 1 marék aszalt paradicsom felaprítva
- 20 deka mozzarella lereszelve
- 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
Elkészítés:
Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákat és az aprítógépben összetört gombát, majd fűszerezd, és ha megpuhultak, vedd le a tűzről. Ha már legalább langyosra hűlt a keverék, keverd el benne a többi hozzávalót is, és kanalazd a kenyér- vagy kalácsszeletekre, majd pirítsd meg a melegszendvicseket a sütőben. Egy kis extra sajt és friss petrezselyem is jól áll neki.