Olívás-gombás melegszendvicskrém – klassz vega fogás percek alatt

Ha szereted a különleges kombinációkat, egy kevés hideg, mézes fekete áfonyát kanalazz a sűrű, gombakrémmel készült falatok mellé.

Barna kenyérrel és kaláccsal is jól működik ez a változat, és az sem baj, ha már néhány naposak a péksütemények, a sütőben úgyis tökéletesen ropogósra pirulnak majd.

Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.
Egy kis extra sajt és friss petrezselyem sem árt neki.Rus32

Hozzávalók

  • 2 nagy evőkanál fekete olíva apróra vágva
  • 2 bögre vargánya és barna csiperke keveréke (bármilyen fajtából készítheted)
  • ízlés szerint só, bors, oregánó
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 marék aszalt paradicsom felaprítva
  • 20 deka mozzarella lereszelve
  • 0.5 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró zsiradékok keverékére a hagymákat és az aprítógépben összetört gombát, majd fűszerezd, és ha megpuhultak, vedd le a tűzről. Ha már legalább langyosra hűlt a keverék, keverd el benne a többi hozzávalót is, és kanalazd a kenyér- vagy kalácsszeletekre, majd pirítsd meg a melegszendvicseket a sütőben. Egy kis extra sajt és friss petrezselyem is jól áll neki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek