Ha valami izgalmasat készítenél úgy, hogy nem vered magad nagy költségekbe, ez az autentikus fogás lesz a te recepted!
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bögre máléliszt
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 teáskanál só
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 darab tojás
- 1 nagy bögre vegyes erdei gyümölcs
- 1 nagy evőkanál vaj
- 0.5 bögre málnaszörp
- 2 bögre tej
Elkészítés:
A liszteket, a szódabikarbonát, vaníliát, sót és a cukrot keverd el egy nagy tálban. A tojássárgáját dolgozd el a tejjel, majd az egészet a száraz hozzávalókkal. Végül dolgozd el benne a keményre vert tojásfehérjét is. Kivajazott tepsikben, 180 fokon, 30 perc kell neki.
A gyümölcsraguhoz csak melegítsd össze a gyümöcsöt a forró vajjal és málnaszörppel, majd adj neki kis lángon negyedórát, és ezzel a tetején tálald a langyosra hűlt szeleteket.