Az erdélyi édes málét próbáltátok már?

Egy jól ismert finomság, ami nálunk gyümölcsökkel készült el.

Ha valami izgalmasat készítenél úgy, hogy nem vered magad nagy költségekbe, ez az autentikus fogás lesz a te recepted!

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre máléliszt
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 darab tojás
  • 1 nagy bögre vegyes erdei gyümölcs
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 0.5 bögre málnaszörp
  • 2 bögre tej
Recept idők

Elkészítés:

A liszteket, a szódabikarbonát, vaníliát, sót és a cukrot keverd el egy nagy tálban. A tojássárgáját dolgozd el a tejjel, majd az egészet a száraz hozzávalókkal. Végül dolgozd el benne a keményre vert tojásfehérjét is. Kivajazott tepsikben, 180 fokon, 30 perc kell neki.

A gyümölcsraguhoz csak melegítsd össze a gyümöcsöt a forró vajjal és málnaszörppel, majd adj neki kis lángon negyedórát, és ezzel a tetején tálald a langyosra hűlt szeleteket.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek