Díszítsd a tetejét olvadt csokival és mogyoróval, vagy fehér csokival és matchaporral, de az étcsoki is jól áll neki, főleg, ha van otthon egy kevés amaretto vagy liofilizált bogyós gyümölcsök.
Hozzávalók
- 40 deka liszt
- 1 zacskó élesztő (expressz)
- 2 deci tej
- 2 nagyobb darab tojássárgája
- 1 mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál cukor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 nagy evőkanál puha vaj
Elkészítés:
Keverd el alaposan a tésztát, majd negyedórán át pihentesd. Ekkor nyújtsd ki és kétféle méretű szaggatóval formázz belőle lyukas karikákat (vagy tedd kivajazott fánksütő tepsibe).
Hagyd még sütés előtt is néhány percet pihenni, majd 180 fokon fél óra alatt süsd készre a fánkokat. Ha ezzel megvagy, dekoráld a tetejét, amivel szeretnéd: olvaszott csokival, cukormázzal, vagy akár ezek nélkül is tálalhatod.