Még egy klassz, rakott fogás, amit azért rajongunk, mert néhány perc alatt lesz belőle egy jó kis darált húsos étel, ami nem bolognai, és nem is a fasírt. Nem nagyon nehéz összerakni sem, ha kezdő vagy a konyhában, akkor is simán nekiállhatsz.
Hozzávalók
- 1 kiló darált pulyka- vagy sertéshús
- 10 deka felkockázott bacon
- 1 kiló spárga kissé előfőzve
- só és bors, füstölt paprika ízlés szerint
- 2 bögre rizs
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 bögre füstölt sajt lereszelve
- 1 darab vöröshagyma felkockázva
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Főzd meg a rizst, közben dobd a hagymát a forró olajba, majd néhány perc múlva a befűszerezett húst és a bacont is. Ha a hús kifehéredett, egy kivajazott tepsiben kezdd el rétegezni a húst a spárgával és a rizzsel. A tetejére tejföl és sajt kerüljön, majd adj még neki 25 percet a forró sütőben.