Egyszerű rakott spárga – ebben van a darált hús helye

Darált hússal készülnek a legfinomabb fogások: a lasagne, a friss tavaszi töltött karalábé, a bolognai ragu és a muszaka is. Itt az idő, hogy újragondoljuk ezt az alapanyagot, és 5 új receptben mutassuk meg.

Még egy klassz, rakott fogás, amit azért rajongunk, mert néhány perc alatt lesz belőle egy jó kis darált húsos étel, ami nem bolognai, és nem is a fasírt. Nem nagyon nehéz összerakni sem, ha kezdő vagy a konyhában, akkor is simán nekiállhatsz.

Többféle sajt is mehet rá.
Többféle sajt is mehet rá.Lauri Patterson

Hozzávalók

  • 1 kiló darált pulyka- vagy sertéshús
  • 10 deka felkockázott bacon
  • 1 kiló spárga kissé előfőzve
  • só és bors, füstölt paprika ízlés szerint
  • 2 bögre rizs
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 bögre füstölt sajt lereszelve
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 evőkanál étolaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, közben dobd a hagymát a forró olajba, majd néhány perc múlva a befűszerezett húst és a bacont is. Ha a hús kifehéredett, egy kivajazott tepsiben kezdd el rétegezni a húst a spárgával és a rizzsel. A tetejére tejföl és sajt kerüljön, majd adj még neki 25 percet a forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek