A hideg, bolgár uborkaleves tetején a legfinomabb egy adag forró, pirított dió

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

A tarator is többféleképpen készülhet, mi most egy nagyon egyszerű változatban mutatjuk meg. Egy adag grillezett kebapcse és bánica előtt a legfinomabb.

Nehezebb ételek elé tökéletes.
Nehezebb ételek elé tökéletes.JackF

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 nagyobb darab apróra vágott uborka
  • 2 kisebb pohár görög joghurt
  • ízlés szerint só és összetört fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor kapor összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el egymással alaposan a hozzávalókat, és öntsd fel annyi vízzel, amennyire hígra vagy sűrűre szeretnéd a levest. Jót tesz neki néhány óra a hűtőben, így akár napközben is összedobhatod egy-egy esti grillezéshez. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek