A mustáros-sörös karaj egy adag egyszerű snidlinges burgonyasaláta mellett is tökéletes

A karaj a sertéshúsfélék legnépszerűbbike: készülhet belőle rántott hús, tölthető kolbásszal és akár le is darálható. Elég sovány hús, ami emiatt viszonylag könnyen kiszáradhat sütés közben – erre érdemes vigyázni. Ezen a héten 5 egyszerű, karajjal készült receptet mutatunk.

Ha kiadós ebédet és olyasmit készítenél, ami még a legválogatósabbaknak is bejön, érdemes ezt a sörbundában készült, mustáros karajt kipróbálnod. Nem is kell más mellé, csak egy-egy adag majonézes, snidlinggel ízesített, hideg burgonyasaláta.

Spárgával és hollandi mártással nem lesz olyan nehéz étel ez sem.
Spárgával és hollandi mártással nem lesz olyan nehéz étel ez sem.Fotó: juefraphoto

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 deka sertéskarajszelet
  • 20 deka liszt
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és frissen őrölt bors
  • 4 evőkanál mustár
  • 3 darab tojás
  • 3 deci sör
Recept idők

Elkészítés:

Verd fel a tojások fehérjét kemény habbá. Ezek után az egésszel csak annyi dolgod lesz, hogy egy kicsit kiklopfolod a húsokat, megkened mustárral, megsózod kissé, majd a többi hozzávalót összekevered – ebből lesz a karajszeletek bundája. Forrósíts bő olajat (vagy zsírt) a sütéshez, és a sűrű bundába mártogatva készítsd el a szeleteket.

Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?
Hogyan készítsem el a nagyobb darab húsokat?

Nem akarsz a szeleteléssel vesződni, hogy aztán egyenként kelljen kisütnöd a húsokat? Van más megoldás is!

Tovább »

Még több recept

Körtelekvárral és sós vajjal a legfinomabb ez a gyömbéres süti

Akár néhány darab körtéből is összedobhatsz egy-egy adag csatnit vagy lekvárt, és ha csak akkora adag, hogy nem marad belőle télre, akkor legalább nem kell aggódnod azon, meddig áll el. Ehhez az egyszerű sütihez épp illik is a jó kis körtés dzsem, amiből nem érdemes kihagynod a fűszereket sem. A csillagánizs, a vanília és akár egy kevés citromhéj is jól illik mellé.

szeptember19., 06:04

Egy nagy adag fagyival és juharsziruppal, langyosan a legfinomabb a klasszikus pecan pie

Ess túl az első pekándiós pitéden – nem lesz hatalmas feladat összedobni, és tálald desszertként egy házi hamburger és a mellé kínált káposztasaláta után.

szeptember24., 06:04

Ezt az őszi töklevest csilivel és kókusszal dobtuk fel

Talán furán hangzik a kombináció, de mennyivel furább, mint ugyanazt a hatféle levest éveken át? Adj neki egy esélyt, és talán felkerül az állandó őszi étlapra ez a különlegesség is.

szeptember19., 06:04

Egy kis velőt valaki? Velővel töltött karaj, mazsolás, fehérboros szőlőraguval

A velős pirítós óta tudjuk, hogy a velő tényleg a legegyszerűbb ételeket is feldobja, de ha ez nem lenne elég, készítettünk mellé egy nagy adag fehérboros, mazsolás ragut is.

2019. december6., 09:24

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

szeptember24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.