A gyömbér egészséges, és tökéletesen illik ebbe a házi narancslekvárba

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

Ez a dzsem van annyira univerzális, hogy a pácolt húsok mellett a pohárkrémekbe is jól illik. Nincs más dolgod, csak összedobni és kigondolni, hogy salátaöntetbe, vajas kekszek mellé vagy egy szelet piskóta tetejére kanalazod.

Salátaöntetekben is finom.
Salátaöntetekben is finom.karma_pema

Hozzávalók

  • 1 kiló kifilézett narancs felszeletelve (szabadítsd meg a fehér héjától is)
  • 1 darab bionarancs vékonyan levágott, felaprított héja
  • 20 deka cukor
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 0.5 deci Cointreau (elhagyható)
  • 1 zacskó dzsemfix 2:1 (a legjobb, ha kifejezetten narancshoz készültet vásárolsz)
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel főni egy kevés vízzel és a narancslikőrrel a gyümölcsöt. Közben a dzsemfixet két evőkanál cukorral dolgozd el, majd add a gyümölcsökhöz, és végül forrald fel a keveréket a maradék cukorral együtt. Hagyd zubogva forrni 5 percen át, közben add hozzá a gyömbért is. Ha szükséges, a habot távolítsd el a tetejéről, majd töltsd az előkészített üvegekbe, amiket hagyj fejjel lefelé állni 10 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek