Ez a dzsem van annyira univerzális, hogy a pácolt húsok mellett a pohárkrémekbe is jól illik. Nincs más dolgod, csak összedobni és kigondolni, hogy salátaöntetbe, vajas kekszek mellé vagy egy szelet piskóta tetejére kanalazod.
Hozzávalók
- 1 kiló kifilézett narancs felszeletelve (szabadítsd meg a fehér héjától is)
- 1 darab bionarancs vékonyan levágott, felaprított héja
- 20 deka cukor
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 0.5 deci Cointreau (elhagyható)
- 1 zacskó dzsemfix 2:1 (a legjobb, ha kifejezetten narancshoz készültet vásárolsz)
Elkészítés:
Tedd fel főni egy kevés vízzel és a narancslikőrrel a gyümölcsöt. Közben a dzsemfixet két evőkanál cukorral dolgozd el, majd add a gyümölcsökhöz, és végül forrald fel a keveréket a maradék cukorral együtt. Hagyd zubogva forrni 5 percen át, közben add hozzá a gyömbért is. Ha szükséges, a habot távolítsd el a tetejéről, majd töltsd az előkészített üvegekbe, amiket hagyj fejjel lefelé állni 10 percen át.