Ha szívesen főzöl otthon dzsemet, van pár tanácsunk számodra – ezeket követve még egyszerűbb lesz finom lekvárt készíteni.
Közeleg a málna- és eperszezon, és ma már az sem kizárt, hogy friss rebarbarára bukkanjunk a piacon vagy az élelmiszerüzletben.
Ez a dzsem van annyira univerzális, hogy a pácolt húsok mellett a pohárkrémekbe is jól illik. Nincs más dolgod, csak összedobni és kigondolni, hogy salátaöntetbe, vajas kekszek mellé vagy egy szelet piskóta tetejére kanalazod.
Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.
Ha valami illik a sütőporral és vajjal készülő minipalacsintákhoz, az ez az áfonyalekvár, amit juharsziruppal készítettünk el. Ha még autentikusabbat készítenél, egy adag durvára tört pekándióval a tetején tálald a palacsintákat.
Megmutatjuk, milyen az élet Budapest központjától negyedórányi autóútra.