Az áfonyalekvár egy kevés juharsziruppal még különlegesebb

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

Ha valami illik a sütőporral és vajjal készülő minipalacsintákhoz, az ez az áfonyalekvár, amit juharsziruppal készítettünk el. Ha még autentikusabbat készítenél, egy adag durvára tört pekándióval a tetején tálald a palacsintákat.

Gyönyörű mélylila színe lesz.
Gyönyörű mélylila színe lesz.bhofack2

Hozzávalók

  • 1 kiló fekete áfonya megtisztítva
  • 40 deka cukor
  • néhány csepp citromlé
  • 1 deci juharszirup
  • 1 kis kanál vaníliakivonat
  • 1 zacskó dzsemfix 2:1
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát és a bort keverd el egy lábasban, utána a dzsemfixet két evőkanál cukorral dolgozd el. Add a gyümölcsökhöz, majd forrald fel a keveréket a maradék cukorral együtt. Hagyd zubogva forrni 5 percen át, közben add hozzá az ízesítőket is. Ha elkészült, a habot távolítsd el a tetejéről, majd töltsd át előkészített üvegekbe, amiket hagyj fejjel lefelé állni 10 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek