Ha valami illik a sütőporral és vajjal készülő minipalacsintákhoz, az ez az áfonyalekvár, amit juharsziruppal készítettünk el. Ha még autentikusabbat készítenél, egy adag durvára tört pekándióval a tetején tálald a palacsintákat.
Hozzávalók
- 1 kiló fekete áfonya megtisztítva
- 40 deka cukor
- néhány csepp citromlé
- 1 deci juharszirup
- 1 kis kanál vaníliakivonat
- 1 zacskó dzsemfix 2:1
- 1 deci fehérbor
Elkészítés:
Az áfonyát és a bort keverd el egy lábasban, utána a dzsemfixet két evőkanál cukorral dolgozd el. Add a gyümölcsökhöz, majd forrald fel a keveréket a maradék cukorral együtt. Hagyd zubogva forrni 5 percen át, közben add hozzá az ízesítőket is. Ha elkészült, a habot távolítsd el a tetejéről, majd töltsd át előkészített üvegekbe, amiket hagyj fejjel lefelé állni 10 percen át.