Van otthon egy kis tonhal? Akkor már mehet is ebbe a paradicsomos rakott tésztába!

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag friss vagy konzervtonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.

Dupla adagban is készülhet.
Dupla adagban is készülhet.mtreasure

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre durumpenne megfőzve
  • 4 közepes darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
  • 1 adag paradicsomkonzerv
  • ízlés szerint oregánó, bazsalikom és kakukkfű
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 0.5 bögre parmezán lereszelve
  • 10 deka mozzarellakarika
  • 1 teáskanál vaj
  • 2 kisebb doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
  • 0.5 bögre zöld olívabogyó
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Adj néhány percet a forró vajban a fokhagymának, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a friss paradicsomok, olívabogyó, a fűszerek, ízesítők és a hal is. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a keverékben a tésztát, öntsd át egy jénaiba, és szórd a sajtokat a tetejére. Süsd negyedórán át, amíg a sajt megpirul, és ha langyosra hűlt, végül az egészet szórd meg a parmezánnal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek