Egy adag friss vagy konzervtonhallal és durumtésztával egészséges fogás lesz belőle annak ellenére, hogy akad azért benne szénhidrát. A tökéletes végeredményért a tetejére olvassz többféle sajtot, és tálaláskor szórd meg egy kevés kapribogyóval.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre durumpenne megfőzve
- 4 közepes darab friss paradicsom meghámozva és felkockázva
- 1 adag paradicsomkonzerv
- ízlés szerint oregánó, bazsalikom és kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 bögre ementáli sajt lereszelve
- 0.5 bögre parmezán lereszelve
- 10 deka mozzarellakarika
- 1 teáskanál vaj
- 2 kisebb doboz konzervtonhal lecsöpögtetve
- 0.5 bögre zöld olívabogyó
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Adj néhány percet a forró vajban a fokhagymának, majd mehet hozzá a paradicsomszósz, a friss paradicsomok, olívabogyó, a fűszerek, ízesítők és a hal is. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a keverékben a tésztát, öntsd át egy jénaiba, és szórd a sajtokat a tetejére. Süsd negyedórán át, amíg a sajt megpirul, és ha langyosra hűlt, végül az egészet szórd meg a parmezánnal.