Már a gyömbér is elég markáns ízt ad ennek az egyszerű sütinek, de még jobb, ha egy adag narancs- és lime-héjjal készült cukormázzal húzol csíkokat a tetejére.
Porcukor, citromlé és citromhéj keverékéből készülhet máz a tetejére.Brycia James
Hozzávalók
- 30 deka liszt
- 20 deka puha vaj
- 1 teáskanál gyömbér lereszelve
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
- 1 mokkáskanál só
- 12 deka cukor
- 2 nagyobb darab tojássárgája
Elkészítés:
Olvaszd fel a vajat, majd keverd el benne az összes fűszert és ízesítőt. Ha langyosra hűlt, keverd az átszitált liszthez a tojásokkal együtt. A tésztát nyomózsákkal formázd tetszőleges alakúra egy sütőpapírral kibélelt tepsire (akár egyszerű tallérokat is készíthetsz), majd tedd a hűtőbe legalább negyedórára. Ezek után forró sütőben 10 perc alatt süsd készre a kekszeket, 180 fokon.