Gyömbéres-citromos kekszek – egy kevés citrushéjjal készült cukormázzal lehetnek még különlegesebbek

Gyömbért enni, azzal fűszerezni egyre jobb ötletnek tűnik, amióta sorra bukkannak fel a tanulmányok, amik igazolják előnyös hatását a vércukorszintre, köhögésre, fájdalmakra és gyulladásokra. Egy egyszerű limonádéba reszelve is remek, de ha még tovább fokoznád, figyeld e heti receptjeinket, amikben arra mutatunk tippeket, hogyan kerülhet a gyömbér még gyakrabban az asztalodra.

Már a gyömbér is elég markáns ízt ad ennek az egyszerű sütinek, de még jobb, ha egy adag narancs- és lime-héjjal készült cukormázzal húzol csíkokat a tetejére.

Porcukor, citromlé és citromhéj keverékéből készülhet máz a tetejére.
Porcukor, citromlé és citromhéj keverékéből készülhet máz a tetejére.Brycia James

Hozzávalók

  • 30 deka liszt
  • 20 deka puha vaj
  • 1 teáskanál gyömbér lereszelve
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 mokkáskanál
  • 12 deka cukor
  • 2 nagyobb darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd fel a vajat, majd keverd el benne az összes fűszert és ízesítőt. Ha langyosra hűlt, keverd az átszitált liszthez a tojásokkal együtt. A tésztát nyomózsákkal formázd tetszőleges alakúra egy sütőpapírral kibélelt tepsire (akár egyszerű tallérokat is készíthetsz), majd tedd a hűtőbe legalább negyedórára. Ezek után forró sütőben 10 perc alatt süsd készre a kekszeket, 180 fokon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek