Füstölt paprikás édesburgonyából készülhet a kedvenc pizzád alapja

A pizzát mindenki szereti, de ahogy a legtöbb kedvencünkről, erről az olasz ételről is elmondható, hogy túl jól azért nem jár vele a szervezetünk. Azért, hogy egy kicsit kevesebb szénhidrát kerüljön a napi menübe, ezen a héten lisztmentes pizzaalap-alternatívákat hoztunk.

Ha már ennyire szeretjük az édesburgonyát, miért ne próbálhatnánk ki pizzaalapként? Egy kis chorizónál, érett cheddarnál és egy csokor friss snidingnél nem is kell több a tetejére.

Zöldségekkel és egy kis baconnel is finom.
Zöldségekkel és egy kis baconnel is finom.Uladzimir Cyargeenka

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 darab édesburgonya
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csapott teáskanál füstöltpaprika-por
  • 1 darab tojás
  • 3 evőkanál zabpehely vagy zabpehelyliszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg és még melegen törd össze a burgonyákat. Dolgozd el a tojással, az ízesítőkkel és annyi zabpehellyel, hogy jól formázható tésztát kapj. Süsd elő negyedórán át, majd tedd rá a feltéteket és süsd addig, amíg a sajt jól megolvad a tetején.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek