Még egy egyszerű halas tipp: lazac sütőben édesburgonyával, citrommal és bazsalikommal

Nincs is jobb azoknál a fogásoknál, amik amellett, hogy finomak, még egészségesek is, és készítésük kimerül azzal, hogy egy tepsibe dobáljuk a hozzávalókat. Ezek a tepsis-halas ételek pontosan ilyenek, hoztunk is belőlük mindjárt ötöt ezen a héten!

Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.

Egy kevés lime-mal ízesített avokádó klasszul kiegészíti.
Egy kevés lime-mal ízesített avokádó klasszul kiegészíti.SidewinderPhotography

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 deka vaj
  • 1 kisebb csokor friss bazsalikom és snidling
  • 4 közepes darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
  • 4 szelet lazac
  • ízlés szerint só, bors, citromlé
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd a lazacot, és adj neki néhány csepp citromlét, majd tedd félre. 

Olvaszd fel kis lángon a vajat, add hozzá a fokhagymát és a besózott édesburgonyát, és puhítsd néhány pecig fedő alatt. Ezek után mehet az egész egy jénaiba, majd a tetejére a hal és arra is egy kevés olvadt vaj. Süsd 20 percen át forró sütőben, majd citromkarikákkal és apróra vágott, friss zöldfűszerekkel tálald.

Ha a serpenyős részt kihagynád, vágd az édesburgonya-szeleteket extravékony karikákra, így a 200 fokos sütőben könnyen megpuhulnak majd. Ebben az esetben plusz 15 percet szánj még a sütőben a zöldségekre, miután a halat kivetted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek