Egy adag hideg avokádósalátával lesz a legfinomabb ez a sütőben készült fogás, amihez még túlságosan nagy konyhatündérnek sem kell lenned. Csak beteszed a tepsibe, és szinte magától készül el.
Hozzávalók 2 személyre
- 5 deka vaj
- 1 kisebb csokor friss bazsalikom és snidling
- 4 közepes darab édesburgonya kisebb kockákra vágva
- 4 szelet lazac
- ízlés szerint só, bors, citromlé
- 4 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
Elkészítés:
Sózd és borsozd a lazacot, és adj neki néhány csepp citromlét, majd tedd félre.
Olvaszd fel kis lángon a vajat, add hozzá a fokhagymát és a besózott édesburgonyát, és puhítsd néhány pecig fedő alatt. Ezek után mehet az egész egy jénaiba, majd a tetejére a hal és arra is egy kevés olvadt vaj. Süsd 20 percen át forró sütőben, majd citromkarikákkal és apróra vágott, friss zöldfűszerekkel tálald.
Ha a serpenyős részt kihagynád, vágd az édesburgonya-szeleteket extravékony karikákra, így a 200 fokos sütőben könnyen megpuhulnak majd. Ebben az esetben plusz 15 percet szánj még a sütőben a zöldségekre, miután a halat kivetted.