Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük belőle a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

Jénaiban is tökéletes, de poharakba tálalva még szebb.
Jénaiban is tökéletes, de poharakba tálalva még szebb.yumehana

Hozzávalók

  • 1 kiló eper összevágva
  • 7 evőkanál porcukor
  • friss menta a tetejére
  • 50 deka mascarpone
  • 25 deka babapiskóta vagy piskótalap
  • 1 mokkáskanál
  • 1 pohár eperlé vagy eperszörp
  • 1 nagy evőkanál natúr sajtkrém
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az epret 2 evőkanál porcukorral (és ha van otthon, akkor egy kevés Amarettóval), és tedd félre. A babapiskótákat mártogasd meg az eperlében. A krémhez dolgozd el a maradék cukrot a mascarponéval, sóval, sajtkrémmel és egy kevés tejszínnel, és rétegezd egy jénaiba vagy külön poharakba a hozzávalókat. Jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek