Olyan, mint a tiramisu csak még finomabb, még ünnepibb és ehhez túl nagy húzásokra sincs szükség csak néhány fűszerre. Ha könnyen szeretnéd megúszni a karácsonyi desszertet, mentsd el ezt a receptet, készítsd el és tálald a legszebb desszertespoharaidban.
Ha éppen nem dolgoznál vele túl sokat, de mégis hiányoznak a tiramisu ízei, ezekkel a klassz golyókkal idézheted meg azt a legegyszerűbben. Ha marad belőle, fagyaszd le, mert vendégváróként is tökéletes.
Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.
Ha egy nagy fürt banán nem fogy éppen a tőle elvárt tempóban, csak karikázd fel és készíts belőle másnap mogyoróvajjal egy klassz, jeges édességet. Ha még ennél is gyorsabban szeretnél valami finomat, akkor érdemes belevágnod abba, hogy elkészítsd ezt a banános desszertet.
Nincs is jobb ilyenkor egy adag hidegen készülő desszertnél, amihez mi ezúttal egy nagy adag meggyet és feketecseresznye-lekvárt is használtunk.
Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.
Egyre többen szenvednek a vastagbelet érintő rákban, egy új kutatásban pedig kiemelik ennek az okát.
Mutatjuk, hogy az ajánlások szerint hány fok lenne valójában az ideális.