Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 1 kiló eper összevágva
- 7 evőkanál porcukor
- friss menta a tetejére
- 50 deka mascarpone
- 25 deka babapiskóta vagy piskótalap
- 1 mokkáskanál só
- 1 pohár eperlé vagy eperszörp
- 1 nagy evőkanál natúr sajtkrém
- 0.5 deci tejszín
Elkészítés:
Keverd el az epret 2 evőkanál porcukorral (és ha van otthon, akkor egy kevés Amarettóval), és tedd félre. A babapiskótákat mártogasd meg az eperlében. A krémhez dolgozd el a maradék cukrot a mascarponéval, sóval, sajtkrémmel és egy kevés tejszínnel, és rétegezd egy jénaiba vagy külön poharakba a hozzávalókat. Jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben.