Az epermisu neve kissé gagyi, az íze viszont felejthetetlen

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük belőle a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

Ha egy újfajta, hidegen készülő, egyszerű édességet próbálnál ki, akkor ez az epres tiramisu legyen a tavaszi választásod. Ha a krémjébe egy kis bodzaszörpöt vagy -dzsemet keversz, még érdekesebb lesz a végeredmény.

Jénaiban is tökéletes, de poharakba tálalva még szebb.
Jénaiban is tökéletes, de poharakba tálalva még szebb.Fotó: yumehana

Hozzávalók:

  • 1 kiló eper összevágva
  • 7 evőkanál porcukor
  • friss menta a tetejére
  • 50 deka mascarpone
  • 25 deka babapiskóta vagy piskótalap
  • 1 mokkáskanál
  • 1 pohár eperlé vagy eperszörp
  • 1 nagy evőkanál natúr sajtkrém
  • 0.5 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el az epret 2 evőkanál porcukorral (és ha van otthon, akkor egy kevés Amarettóval), és tedd félre. A babapiskótákat mártogasd meg az eperlében. A krémhez dolgozd el a maradék cukrot a mascarponéval, sóval, sajtkrémmel és egy kevés tejszínnel, és rétegezd egy jénaiba vagy külön poharakba a hozzávalókat. Jót tesz neki, ha pár órát áll a hűtőben. 

Epres ivójoghurtok tesztje: hol itt az eper!?
Epres ivójoghurtok tesztje: hol itt az eper!?

Mint kiderült, eperből nem sok kerül a termékekbe, cukorból viszont annál inkább.

Tovább »

Még több recept

Idén ne maradjon ki az eperszörp, mutatunk is egy egyszerű receptet!

Ebben a szörpben tudod, mi van, semmi aroma és fölösleges, egészségtelen adalékanyag nem kerül bele.

május14., 06:04

Epres-balzsamecetes lekvár kakukkfűvel – ezt kend a reggeli pirítósra!

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

május31., 06:00

Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

szeptember4., 06:04

Próbáld ki a céklahummuszt zöldségekkel, rösztivel és pirítós tetején!

Céklás hummusz sok van, bármelyik változat lehet finom, ám az összes között a legelegánsabb ez a szarvasgombaolajjal készült változat. Vendégvárásra is alkalmas, csak néhány keksz, zellerszár és friss zöldalma kell hozzá.

október16., 06:04

Itt a szezon, készíts epergolyókat!

Már kapható friss, itthoni eper, és sajnos csak néhány hetünk van arra, hogy elkészítsük vele a legfinomabb dzsemeket, krémeseket és néhány olyan különlegességet, amit ezen a héten dobtunk össze az egyik legfinomabb gyümölcsből.

május13., 06:00

I-MÁD-JUK: epres muffin glutén- és cukormentesen

Mi lehet jobb egy tál friss, zamatos epernél? Egy tál friss, zamatos eperből készült glutén- és cukormentes muffin.

április28., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.