Szereted a különlegességeket? Kéksajtos-körtés pizza prosciuttofalatokkal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.

 

Bármi lehet a sajt alatt...
Bármi lehet a sajt alatt...Juanmonino

Hozzávalók 1 személyre

  • 6 vékony szelet pármai, serrano vagy iberico sonka
  • 1 nagy evőkanál kéksajt
  • 10 deka natúr krémsajt
  • 1 kisebb darab körte felszeletelve
  • 1 adag pizzatészta
  • 10 deka mozzarella vékonyan felszeletelve
  • ízlés szerint só és rózsabors
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy evőkanál fekete olíva felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a vajon kis lángon a körteszeleteket fedő alatt, közben keverd el a sajtot sóval és rózsaborssal. Ha ezzel megvagy, kend meg vele a tésztát, és pakolj rá a sonka kivételével minden hozzávalót. Süsd készre 280 fokos sütőben a tészta vastagságától függően legalább 10 perc alatt, és ha elkészült, pakold meg a sonkaszeletekkel. 

A pizzatésztára nálunk is találsz egy klassz, egyszerű, bögrés receptet, de akár előre összeállított tésztával is készítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek