Ezt tényleg csak azoknak ajánljuk, akik értik, milyen klassz egy-egy sós ételben néhány édes falat, vagy az édességekben egy-egy darabka sós karamell. Olvassz rá mozzarellát, és ha elkészült, szórd meg egy nagy adag friss citromfűvel.
Hozzávalók 1 személyre
- 6 vékony szelet pármai, serrano vagy iberico sonka
- 1 nagy evőkanál kéksajt
- 10 deka natúr krémsajt
- 1 kisebb darab körte felszeletelve
- 1 adag pizzatészta
- 10 deka mozzarella vékonyan felszeletelve
- ízlés szerint só és rózsabors
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy evőkanál fekete olíva felszeletelve
Elkészítés:
Puhítsd meg a vajon kis lángon a körteszeleteket fedő alatt, közben keverd el a sajtot sóval és rózsaborssal. Ha ezzel megvagy, kend meg vele a tésztát, és pakolj rá a sonka kivételével minden hozzávalót. Süsd készre 280 fokos sütőben a tészta vastagságától függően legalább 10 perc alatt, és ha elkészült, pakold meg a sonkaszeletekkel.
A pizzatésztára nálunk is találsz egy klassz, egyszerű, bögrés receptet, de akár előre összeállított tésztával is készítheted.