Tengerparti hangulat otthon – krémsajtos pizza szardellával és lime-mal

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Utazni az idén a legtöbben jó eséllyel nem fogunk, így lassan el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogyan lehet a legegyszerűbben megteremteni az egzotikus hangulatot otthon. Ez a pizza tökéletes módszer, már csak egy pohár Lambrusco, haladókak pedig néhány könyörtelen italo disco sláger kell a tökéletes olasz hangulathoz.

 

Garnélával és kagylóval is próbáld ki.
Garnélával és kagylóval is próbáld ki.Dontstop

Hozzávalók

  • 2 evőkanál tejföl
  • 0.5 doboz natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors, kapor
  • 0.5 darab biolime héja és leve
  • 1 kisebb doboz szardíniakonzerv
  • 1 adag pizzatészta
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 10 deka szeletelt mozzarella
Recept idők

Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet a tejföllel, majd ízesítsd a sóval, fokhagymával, kaporral és borssal. Kend meg vele a tésztát, majd pakold a pizzára a többi hozzávalót. Negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre. Friss bazsalikommal és a lime héjával és levével tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek