A legegyszerűbb pizza összeállításához mérned sem kell a hozzávalókat – itt a bögrés recept!

Ha neked sem barátod a konyhai mérleg, és ha mérés helyett bögrés változatban oldanád meg a pizzatészta készítését, akkor ez a recept lehet a kedvenced.

Ahhoz, hogy a házi pizzád alapjának elkészítése se okozzon gondot, egy egyszerű, bögrés pizzatésztareceptet is hoztunk, amiből egy hatalmas vagy két kisebb pizza jön ki. Ez a recept annyira egyszerű, hogy felírod sem kell, ha egyszer elkészíted, nagyon kell dolgoznod azon, hogy elfelejtsd. A képlet: fél zacskó élesztő, fél bögre víz és minden más hozzávalóból egy.

Ebből egy nagyobb pizza lesz vagy két kisebb.
Ebből egy nagyobb pizza lesz vagy két kisebb.Monty Rakusen

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 bögre liszt
  • 0.5 bögre langyos víz
  • 0.5 tasak élesztő (frissből egy gramm)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Futtasd fel az élesztőt a cukorral a vízben, majd ha ezzel megvagy, a hozzávalókat gyúrd rugalmas tésztává. Keleszd 1 órán át, majd nyújtsd fél centi vastagra, és hagyd még pihenni, amíg előkészíted a hozzávalókat. A kész pizza legalább 270 fokon süljön, így nemcsak hamarabb elkészül, de az állaga is sokkal jobb lesz. Ne süsd túl – ha vékony a tészta, 10 perc alatt elkészül a pizza ezen a hőfokon. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek