Egy kevés parmezán is mehet a tetejére: frittata sült fokhagymával, rózsaborssal és cukkinivel

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

A rózsabors és a parmezán könnyű sikert ígért minden fogás tetején, legyen szó egy adag salátáról, pirítósról vagy frissen gyúrt és kifőtt tagliatelléről. Ez a klassz reggeli sem kivétel.

Ez az egyik legegészségesebb változat.
Ez az egyik legegészségesebb változat.Lilechka75

Hozzávalók 3 személyre

  • 0.5 darab apróra felkockázott cukkini
  • ízlés szerint rózsabors
  • 6 deka lereszelt parmezán
  • 5 gerezd felaprított fokhagyma
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • só ízlés szerint
  • 1 nagy evőkanál olaj
  • 1 teáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró zsiradékok keverékére kis lángon a fokhagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a cukkini is néhány percre. Ha elkészültél, sózd-borsozd a keveréket, majd add a tojásokhoz. 

Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül. Ha langyosra hűlt, akkor szórd rá a sajtot és egy kevés frissen őrölt rózsaborsot is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek