Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére is. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de túl sokat nincs időd dolgozni a különlegességekkel.
Olasz fűszerekkel is felturbózhatod.AlexPro9500
Hozzávalók
- 10 deka aszalt paradicsom
- 10 deka parmezán lereszelve
- 4 deka pirított fenyőmag
- 3 evőkanál olívaolaj (vagy a paradicsom olaja)
- ízlés szerint só és bors
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 1 nagy evőkanál paradicsompüré
- 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
Elkészítés:
Készíts elő és apríts fel minden összetevőt, majd a fenyőmaggal kezve dobd egy aprítógépbe, és keverd simára őket. A legvégén adj hozzá egy kevés olajat, majd ízesítsd sóval és borssal.