Tudtad, hogy te is egyszerűen összedobhatod a vörös pestót?

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha a zöld változatot szeretitek, jó eséllyel ez is ízleni fog, ráadásul mindenre alkalmas, amire a testvére is. A vörös pesto klassz ötlet akkor, ha egy kicsit feldobnád az otthoni menüt, de túl sokat nincs időd dolgozni a különlegességekkel.

Olasz fűszerekkel is felturbózhatod.
Olasz fűszerekkel is felturbózhatod.AlexPro9500

Hozzávalók

  • 10 deka aszalt paradicsom
  • 10 deka parmezán lereszelve
  • 4 deka pirított fenyőmag
  • 3 evőkanál olívaolaj (vagy a paradicsom olaja)
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 nagy evőkanál paradicsompüré
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő és apríts fel minden összetevőt, majd a fenyőmaggal kezve dobd egy aprítógépbe, és keverd simára őket. A legvégén adj hozzá egy kevés olajat, majd ízesítsd sóval és borssal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek