Ha csirkemájjal és spárgával készíted, a frittata vacsorára is tökéletes

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Nem is kell mellé más, csak néhány szelet házi kenyér és alaposan megsózott paradicsom- meg uborkafalatok.


 

Ha elkészült, egy kevés parmezán és rukkola is mehet a tetejére.
Ha elkészült, egy kevés parmezán és rukkola is mehet a tetejére.iko636

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 teáskanál vaj
  • 1 nagy evőkanál étolaj
  • 1 kisebb darab vöröshagyma apróra vágva
  • 10 darab csirkemáj felkockázva
  • 1 kisebb csokor zöld spárga összevágva
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • 1 bögre ementáli sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt, és lazán verd fel. Dobd a forró zsiradékok keverékére kis lángon a hagymát, majd 5 perc után mehet hozzá a máj és a spárga is 3-4 percre. Ha elkészültél, sózd-borsozd a keveréket, majd add a tojásokhoz. 

Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül. Ekkor szórd rá a sajtot, és adj még neki annyi időt, amennyi alatt ráolvad a tetejére. 

kapcsolódó Ezt érdemes reggelizni a dietetikusok szerint
Ezt érdemes reggelizni a dietetikusok szerint

5 dolog, amiért megéri reggelizni. Ugye, te sem hagyod ki?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a red velvet gofri citromos-vaníliás sajtkrémmel lesz igazán finom

A „redvelvetség” nagyjából annyit tesz, hogy ételszínezékkel vagy akár céklalével vörösre fested a gofrikat, amik ettől sokkal izgalmasabbá válnak. A krém csak natúr sajtkrém, porcukor és citrom keveréke, de a citromnak a héja is kelleni fog, így legjobb, ha kezeletlent választasz belőle.

szeptember23., 10:24

Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt.

2020. május6., 06:00

Maradékból is finom: pulykás frittata olaszosan

Ha maradt néhány falat hús a tegnapi gyrosból vagy pulykasültből, készítsd el ezt a klassz frittatát, ami nemcsak reggelire, de akár vacsorára is nagyon finom és egyszerű fogás lesz.

január30., 06:04

Kolbászos-paprikás frittata – tökéletes hétvégi reggeli

Persze hogy magyaros hangulatban a legjobb a frittata, amihez nálunk őrölt kömény, egy kevés fokhagyma és aprított, kovásszal készült kenyér is kötelező. Medvehagymaszezonban azt sem érdemes kihagynod belőle.

március13., 10:44

Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

2020. március11., 06:00

Mustáros-juharszirupos lazac: egy isteni különlegesség hétvégére

Ettől a két extra hozzávalótól igazán különlegesek lesznek a lazacszeletek. Tálalhatod tészta mellett, de akár egy zöldfűszeres, sós gofrit összedobhatsz mellé a különlegesség kedvéért.

szeptember23., 12:52

Mustra