Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt. 

Az újhagyma zöldje tökéletes a tetején.
Az újhagyma zöldje tökéletes a tetején.BaileysTable

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb szál felaprított póréhagyma
  • 2 közepes darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 nagyobb darab paprika fekockázva
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • 15 deka házi kolbász felkockázva
  • 1 mokkáskanál vaj
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
  • 0.5 bögre felkockázott bacon
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró vajra kis lángon a bacont és a zöldségeket, majd süsd néhány percig, és add a tojásos keverékhez a sajttal együtt. Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

kapcsolódó Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata
Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ha valami különleges előételt vagy snacket készítenél, ezt a chorizotapast próbáld ki!

Ez a tapas klasszul kihasználja a chorizo füstös ízét. Csak egy kevés kenyérre, néhány szelet Manchego sajtra és egy pohár vörösborra van szükséged a tökéletes végeredményhez.

2020. november11., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

2021. április29., 10:44

Fehérkolbász-saláta grillezett körtével – ezt próbáld ki, ha szereted az édes és sós ízeket együtt!

Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.

2021. január9., 06:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Mustra