Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt. 

Az újhagyma zöldje tökéletes a tetején.
Az újhagyma zöldje tökéletes a tetején.BaileysTable

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kisebb szál felaprított póréhagyma
  • 2 közepes darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 nagyobb darab paprika fekockázva
  • ízlés szerint só, bors és őrölt kömény
  • 8 darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • 15 deka házi kolbász felkockázva
  • 1 mokkáskanál vaj
  • 1 bögre lereszelt trappista sajt
  • 0.5 bögre felkockázott bacon
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást, add hozá a tejszínt és lazán verd fel. Dobd a forró vajra kis lángon a bacont és a zöldségeket, majd süsd néhány percig, és add a tojásos keverékhez a sajttal együtt. Kezdd el egy kevés olajon sütni egy öntöttvas serpenyőben, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

kapcsolódó Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata
Az ideális hétvégi brunch: póréhagymás-kéksajtos frittata

Az olasz tojáslepény klassz variáció a reggeli tojásra. Hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, ezért nálunk a póréhagyma mellé egy kevés kéksajtot is kapott.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zero waste okosan: készíts frittatát a karácsonyi maradékokból

Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, vágd apróra a sütőben sült krumpli maradékát és készíts belőlük másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.

2020. december9., 06:04

Próbáltad már a tőkehalat kolbászos kéregben?

Akár egy egyszerű lila hagymás burgonyasaláta is tökéletes a kolbászkéregben sült halak mellett, ha pedig a majonézes változat mellett döntesz, az ünnepi asztalon ne hagyj ki a tetejéről egy kevés szerecsendiót és csillagánizst.

2020. november28., 06:04

Fehérkolbász-saláta grillezett körtével – ezt próbáld ki, ha szereted az édes és sós ízeket együtt!

Osztrák hangulatú az egyik legnagyobb téli kedvencünk, és ha te sem ijedsz meg a különleges ízek kombinációjától, mindenképpen érdemes kipróbálnod. Nálunk csilis majonézzel a nyerő.

január9., 06:04

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

szeptember21., 12:52

Az epres francia pirítós töltött változata a legjobb reggeli, ha te is édesszájú vagy

Nem túl időigényes fogás, de éppen elég elegáns arra az esetre is, ha egy brunch kerekedik nálatok, ahol néhány szokatlan fogással dobnád fel a menüsort.

szeptember21., 10:24

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

augusztus27., 10:24

Mustra