Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.
Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kisebb csokor bazsalikom összevágva
  • 10 deka mozzarella fekarikázva
  • 0.5 bögre szárított paradicsom felaprítva
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 8 darab tojás
  • 10 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást és lazán verd fel, majd dobd bele a sonkát és a paradicsomokat. Kezdd el egy kevés olajon sütni, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Ha elkészült, adj még neki öt percet, és olvaszd a tetejére a mozzarellát. Amikor langyosra hűlt, szórd meg a parmezánnal és a friss bazsalikommal. Balzsamecettel meglocsolt paradicsomos salátával tálald.

Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?
Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?

Sokáig koleszterinmumus volt, aztán ezt cáfolták, aztán megint kiderítették, hogy rizikós, aztán... Hol az igazság tojásügyben?

Tovább »

Még több recept

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

április14., 10:24

Miért épp ezt ne dobná fel az olvadt sajt? Pirított hagymás, sajtos frittata

Egy jó nagy adag olvadt sajt annyit ételt feldob, miért lenne kivétel ez a klassz, reggeli tojásos frittata? Ha szeretitek a csípőset, néhány karika jalapenóval küldd meg a tetejét.

2020. május2., 06:04

Maradékból is finom: pulykás frittata olaszosan

Ha maradt néhány falat hús a tegnapi gyrosból vagy pulykasültből, készítsd el ezt a klassz frittatát, ami nemcsak reggelire, de akár vacsorára is nagyon finom és egyszerű fogás lesz.

január30., 06:04

Kakaós-meggyes kevert süti – belga csokival és egy kis rummal dobtuk fel

Nem kell a kevert sütiknek mindenképpen unalmasnak lenniük – ez a meggyes-csokis változat rummal vagy mandulalikőrrel lesz a legfinomabb. Ha dupla adagban készíted, csokikrémmel klassz torta lehet belőle.

április11., 12:52

Ezt a joghurtos panna cottát barackkal és karamellás pop-cornnal dobtuk fel

Fura, de finom, és naná, hogy már semmi köze a hagyományos panna cottához, de a lényeg ugyanaz: a savanykás ízek az édes, ropogós pattogatott kukoricával tökéletes ízharmóniát hoznak össze.

április13., 12:52

Mandulás joghurtsüti – egy adag mandulalikőrrel elkevert sajtkrémmel a tetején tálald

Még egy remek kevert süti, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a tetejét egy kevés porcukorral és mandulalikőrrel elkevert natúr sajtkrémmel tálalod, majd mandulaszeleteket szórsz a tetejére.

április14., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.