Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.
Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb csokor bazsalikom összevágva
  • 10 deka mozzarella fekarikázva
  • 0.5 bögre szárított paradicsom felaprítva
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 8 darab tojás
  • 10 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást és lazán verd fel, majd dobd bele a sonkát és a paradicsomokat. Kezdd el egy kevés olajon sütni, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Ha elkészült, adj még neki öt percet, és olvaszd a tetejére a mozzarellát. Amikor langyosra hűlt, szórd meg a parmezánnal és a friss bazsalikommal. Balzsamecettel meglocsolt paradicsomos salátával tálald.

kapcsolódó Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?
Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?

Sokáig koleszterinmumus volt, aztán ezt cáfolták, aztán megint kiderítették, hogy rizikós, aztán... Hol az igazság tojásügyben?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

február14., 06:24

Magyarosan is készülhet frittata, ha néhány szelet kolbászt karikázol bele

Egzotikus hangulatban hallal és kaporral, magyaros változatban sült hagymával és kolbásszal készítsd ezt az egyszerű tojásételt.

2020. május6., 06:00

Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

2021. április29., 10:44

Mustra