Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.
Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 1 kisebb csokor bazsalikom összevágva
  • 10 deka mozzarella fekarikázva
  • 0.5 bögre szárított paradicsom felaprítva
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 8 darab tojás
  • 10 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást és lazán verd fel, majd dobd bele a sonkát és a paradicsomokat. Kezdd el egy kevés olajon sütni, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Ha elkészült, adj még neki öt percet, és olvaszd a tetejére a mozzarellát. Amikor langyosra hűlt, szórd meg a parmezánnal és a friss bazsalikommal. Balzsamecettel meglocsolt paradicsomos salátával tálald.

kapcsolódó Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?
Tisztázzuk végre: árt a tojás az egészségünknek vagy nem?

Sokáig koleszterinmumus volt, aztán ezt cáfolták, aztán megint kiderítették, hogy rizikós, aztán... Hol az igazság tojásügyben?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

április29., 10:44

Egy kevés parmezán is mehet a tetejére: frittata sült fokhagymával, rózsaborssal és cukkinivel

A rózsabors és a parmezán könnyű sikert ígért minden fogás tetején, legyen szó egy adag salátáról, pirítósról vagy frissen gyúrt és kifőtt tagliatelléről. Ez a klassz reggeli sem kivétel.

2020. május8., 07:32

Zero waste okosan: készíts frittatát a karácsonyi maradékokból

Vagdosd le a hatalmas pulykán maradt falatokat, vágd apróra a sütőben sült krumpli maradékát és készíts belőlük másnap egy klassz brunchot egy nagy adag quiche-sel vagy frittatával. A legfinomabb néhány szelet koktélparadicsommal és csak egy kicsit megpirított vajas kalácsszeletekkel.

2020. december9., 06:04

Ez a gyorsan összedobható pad thai izgalmas és egészséges ebéd lesz

Nálunk most ramentésztából sikerült remekül az eredetileg pirított rizstésztából készülő finomság. Ha épp ez van otthon, emiatt ne mondj le az egzotikus fogásról, mert ha a kötelező tofu, tamarind és tojás benne van, már csak kedvenc zöldségeidet kell felaprítanod.

szeptember19., 10:24

Ezt a gyors reggeli kolbászos casserole-t a legválogatósabbak is szeretni fogják

Csak dobd egy jénaiba a hozzávalókat – szinte ennyi a receptje ennek a remek reggeli fogásnak, amit akkor is jó ötlet elkészíteni, ha épp vendégeid vannak, hiszen akár egy kis jénaiban, akár egy hatalmas tepsiben összedobható. Friss kalácsszeletekkel tálald, ezek édeskés íze remekül illik a kolbászfalatok fűszerességéhez.

szeptember20., 10:24

A csilis bab vegán hangulatban is isteni, mutatjuk a receptet!

Ha éppen nem muszáj, és a fogás nem lesz húsmentesen rosszabb, miért ne dobnánk össze a könnyebb változatát. Ha hozzájutsz növényi darált húshoz, azzal is remek, ha pedig másnapra is marad belőle, csavard egy tortillalapba rengeteg zöldséggel és lime-mal meglocsolt avokádóval.

szeptember17., 12:52

Mustra