Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.
Csalánból is finom.gojak
Hozzávalók
- 2 csokor csalán
- 1 nagy csokor snidling
- 0.5 bögre pirított fenyőmag
- 1 deci olívaolaj
- 0.5 kisebb darab biocitrom leve és héja
- só és bors ízlés szerint
- 1 kávéskanál méz
- 1 bögre reszelt parmezán
Elkészítés:
Nem lesz vele nehéz dolgod: keverj el minden hozzávalót egy turmixban vagy apítógépben, majd egyesével adagold hozzá a fűszereket és ízesítőket ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd ki üvegekbe és használd fel tészták, pirítós vagy saláták tetején. Kicsit olajosabban és citromosabban remek salátaöntet lesz belőle.