Abbahagyhatatlan: snidlinges-parmezános csalánpesto

A csalán önmagában nem egy nagy gasztronómiai élmény, tavasszal viszont szinte kötelező lenne a fogyasztása, annyira egészséges. Ha egyelőre te is dilemmázol, vajon hogy lehet a mindennapi fogások része a csalán úgy, hogy valami nagyon finom legyen a végeredmény, csekkold e heti receptjeinket, amik között 5 csalánnal készülő, tényleg finom étel is akad majd.

Isteni benne egy nagy adag parmezán és fenyőmag, de akár pecorino sajttal is kipróbálhatod. Pirítósok tetején, frissen főtt házi tésztával elkeverve tökéletes, egyszerű és egészséges étel lesz belőle.

Csalánból is finom.
Csalánból is finom.gojak

Hozzávalók

  • 2 csokor csalán
  • 1 nagy csokor snidling
  • 0.5 bögre pirított fenyőmag
  • 1 deci olívaolaj
  • 0.5 kisebb darab biocitrom leve és héja
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 bögre reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz vele nehéz dolgod: keverj el minden hozzávalót egy turmixban vagy apítógépben, majd egyesével adagold hozzá a fűszereket és ízesítőket ízlés szerint. Ha ezzel megvagy, töltsd ki üvegekbe és használd fel tészták, pirítós vagy saláták tetején. Kicsit olajosabban és citromosabban remek salátaöntet lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek