Levesbetétként a húsvétról maradt sonkából kockázz fel, pirítsd meg egy kicsit, és halmozd a leves közepére.
Egy kevés parmezán is illik a tetejére.luchezar
Hozzávalók
- 1 darab fejes saláta
- 1 evőkanál puha vaj
- 2 deci tejszín
- 1 darab felaprított póréhagyma
- 6 deci zöldségalaplé
- 1 kisebb csokor tárkony (vagy egy teáskanál szárított)
- só és fehér bors ízlés szerint
- 1 mokkáskanál barna cukor
- 0.5 darab biocitrom héja
Elkészítés:
Puhítsd a vajon néhány percig a póréhagymát, majd mehet hozzá a felcsíkozott saláta és a fűszerek, ízesítők is. Ha ezzel megvagy, öntsd fel az alaplével és adj neki 8-10 percet. Ha a leves elkészült, add hozzá a tejszínt (ha sűrűbben szeretnéd, egy evőkanál étkezési keményítőt is keverj el benne). Kóstold meg újra, majd ízesítsd a citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kevés sóval.