Klassz recept 3 összetevőből: tésztabatyuk csirkével és vörös pestóval

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény. Persze egy kis olaj és só nem maradhat el, a lényeg viszont az, hogy akár a gyerekekkel is összedobhatod, mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészül. 

Ebben a buktaformában is falnánk.
Ebben a buktaformában is falnánk.jatrax

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 35 deka csirkehús felkockázva (mell- és combfilé is lehet)
  • 0.5 üveg vörös pesto
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 darab tojássárgája a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Süsd készre a besózott és borsozott csikehúskockákat a forró olajon néhány perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni a húst. Ha ezzel megvagy, vágd fel tetszőleges méretűre a tésztalapot, és kanalazz mindegyik adag belsejébe egy kevés pestót és csirkét. (Ha szeretnéd, egy-egy kis adag mozzarellával és bazsalikommal is feldobhatod a tölteléket.)

Zárd le villával a széleiket, kend meg a tojással, majd süsd 180 fokon úgy 25 percen át a batyukat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek