Ha szeretnéd, nagyobb adagokban is készítheted, a tölteléket pedig többféle sajttal és friss paradicsommal dobhatod fel. Minimál változatban 3 összetevőből is nagyon finom lesz a végeredmény. Persze egy kis olaj és só nem maradhat el, a lényeg viszont az, hogy akár a gyerekekkel is összedobhatod, mert egyszerű és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 35 deka csirkehús felkockázva (mell- és combfilé is lehet)
- 0.5 üveg vörös pesto
- 2 evőkanál növényi olaj
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 darab tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Süsd készre a besózott és borsozott csikehúskockákat a forró olajon néhány perc alatt, majd hagyd teljesen kihűlni a húst. Ha ezzel megvagy, vágd fel tetszőleges méretűre a tésztalapot, és kanalazz mindegyik adag belsejébe egy kevés pestót és csirkét. (Ha szeretnéd, egy-egy kis adag mozzarellával és bazsalikommal is feldobhatod a tölteléket.)
Zárd le villával a széleiket, kend meg a tojással, majd süsd 180 fokon úgy 25 percen át a batyukat.