Tökéletes vacsora: töltsd meg a leveles tésztát gyümölcsökkel és camembert-rel!

Leveles tészta gyakran van otthon, főleg azokban a hetekben és hónapokban, amikor igyekszünk egy kicsit kevesebbet bevásárolni járni. A legfinomabb akkor, ha te magad készíted el, de mivel az a változat egy kicsit munkaigényesebb, ezúttal olyan recepteket hoztunk, amik a bolti változatból is nagyon finomak.

Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.

Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.
Batyukat és téglalapokat is készíthetsz ezzel a töltelékkel.iko636

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagy bögre szilva felkockázva
  • 2 nagyobb evőkanál cukor
  • ízlés szerint fahéj, szerencsendió
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 20 deka camembert felkockázva
  • 0.5 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a gyümölcsöket és forgasd össze a fűszerekkel, cukorral és a borral. Adj a keveréknek 10 percet fedő nélkül, majd tedd félre hűlni. 

Ha ez megtörtént, vágd a tésztát kisebb vagy nagyobb téglalapokra, töltsd meg sajttal és a gyümölcsraguval, majd zárd le a széleit egy villával. (Ha úgy jobban tetszik, háromszögeket vagy kisebb batyukat is készíthetsz.)

Kend meg tojással és süsd mérettől függően legalább 20 percen át a 180 fokos sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek