Nálunk egy kis szilva került bele, de ugyanolyan finom lesz egy-egy kanál hagyományosan készült szilvalekvárral, szárított, vagy akár a fagyasztóból elővett gyümölcsökkel.
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 nagy bögre szilva felkockázva
- 2 nagyobb evőkanál cukor
- ízlés szerint fahéj, szerencsendió
- 1 teáskanál puha vaj
- 1 darab tojássárgája
- 20 deka camembert felkockázva
- 0.5 deci vörösbor
Elkészítés:
Dobd a forró vajra a gyümölcsöket és forgasd össze a fűszerekkel, cukorral és a borral. Adj a keveréknek 10 percet fedő nélkül, majd tedd félre hűlni.
Ha ez megtörtént, vágd a tésztát kisebb vagy nagyobb téglalapokra, töltsd meg sajttal és a gyümölcsraguval, majd zárd le a széleit egy villával. (Ha úgy jobban tetszik, háromszögeket vagy kisebb batyukat is készíthetsz.)
Kend meg tojással és süsd mérettől függően legalább 20 percen át a 180 fokos sütőben.