Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.
A fokhagymát medvehagymával is helyettesítheted.dulezidar
Hozzávalók
- 1 nagyobb csokor zsenge zöld spárga
- 1 csokor snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál barna cukor
- ízlés szerint só és bors
- néhány evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál lereszelt parmezán
- 2 nagy evőkanál pirított fenyőmag
- néhány csepp citromlé
Elkészítés:
Főzd a spárgát 7 percen át, majd vágd apró darabokra, aprítógépben dolgozd el a többi hozzávalóval és annyi olajjal, hogy homogén, krémes pestoállagot kapj. Kóstold meg és szórd meg sóval, borssal ízlés szerint, majd ízesítsd néhány csepp citromlével.