Tudtad, hogy a spárgából is készülhet pesto? Már mutatjuk is, hogyan!

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Snidlinggel, egy kis citromhéjjal lesz az igazi ez a pesto, amit aztán egyszerű pirítóson, tésztákon és saláták tetején is tálalhatsz.

A fokhagymát medvehagymával is helyettesítheted.
A fokhagymát medvehagymával is helyettesítheted.dulezidar

Hozzávalók

  • 1 nagyobb csokor zsenge zöld spárga
  • 1 csokor snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és bors
  • néhány evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál lereszelt parmezán
  • 2 nagy evőkanál pirított fenyőmag
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a spárgát 7 percen át, majd vágd apró darabokra, aprítógépben dolgozd el a többi hozzávalóval és annyi olajjal, hogy homogén, krémes pestoállagot kapj. Kóstold meg és szórd meg sóval, borssal ízlés szerint, majd ízesítsd néhány csepp citromlével. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek